FLITS Zwin College krijgt weer glazen huis

Oostburg - Oostburg krijgt weer een glazen huis. Leerlingen van het Zwin College zamelen met Zwin Request voor de derde keer geld in voor grote broer Serious Request  van 3FM. 

Net als hun collega-dj's van radiozender 3FM laten leerlingen Hovik Hovhannisyan, Gijs Bravenboer en Martijn de Heij van het Zwin College zich op donderdag 22 december 'opsluiten' in een glazen huis, waar de burgemeester hen vrijdag weer uit laat. Het trio gaat 24 uur lang radio maken op school, en krijgt niets te eten. De opbrengst van de verzoekjes die worden ingediend, gaat dit jaar naar kinderen uit derdewereldlanden die onnodig sterven aan een longontsteking. Naast het glazen huis is er een kerstactie met een veiling op school. Van 16.00 uur tot middernacht zijn bezoekers welkom.

Op 22 december wordt er ook een nachtvolleybalmarathon gehouden door de leerlingen. Van tien uur 's avonds tot in de vroege ochtend wordt er in sporthal De Eenhoorn gezweet voor het goede doel. Het Zwin College wil voor het eerst ook basisschoolleerlingen laten meesporten, met een minivolleybalmarathon die 's middags plaatsvindt. 

poll

Bouwleges moeten in heel Zeeland hetzelfde zijn

Bouwleges moeten in heel Zeeland hetzelfde zijn

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
241 stemmen