FLITS: Zorgen over veiligheid van fietsers op het Poelplein in Goes

GOES – Hoewel de meeste fracties het met het college eens zijn dat het geld voor fietstunnels ontbreekt, zijn er binnen de Goese raad zorgen over de veiligheid van fietsers op de rotonde Poelplein.

Dat is de rotonde die de Fruitlaan, Van Hertumweg en Fokkerstraat met elkaar verbindt. Het gebied ten noorden van het Poelplein gaat op de schop, maar de rotonde blijft nagenoeg hetzelfde. Twee fietsersoversteken worden eruit gehaald, maar op de twee die overblijven, komen fietsers straks van twee kanten.

Onder meer de VVD constateerde donderdag tijdens de commissievergadering dat de rotonde heel erg gaat lijken op die bij de McDonalds (Nansenplein). Die wordt nog altijd als redelijk onveilig ervaren. Meerder fracties pleitten ervoor om de fietsersoversteken wat verder van de rotonde af te leggen, zodat fietsers niet van achter de automobilisten opdoemen. Wethouder Loes Meeuwisse neemt dat mee in de verdere uitwerking.

Adrie van Oosten van de Fietsersbond pleitte voor de aanleg van fietstunnels. Hij vreest dat er straks ongelukken gebeuren als automobilisten, die op tijd op hun werk willen zijn, snel tussen een paar fietsers door de rotonde op willen rijden.

poll

Ik ga snel mosselen eten

Ik ga snel mosselen eten

  • Eens (76%)
  • Oneens (24%)
605 stemmen