FLITS Wonen of werken in een pand? Dat is aan de eigenaar zelf

Burgh-Haamstede Het gebruik van vastgoed moet sterk geliberaliseerd. Mensen zouden zelf moeten weten of ze hun woning in deeltijd of permanent bewonen en ook zou makkelijk geschakeld moeten kunnen worden tussen zakelijk en privégebruik van een pand.

Dat was één van de geluiden die te horen was tijdens een brainstormavond voor ondernemers over de Visie Burgh-Haamstede. Vrijdag is het de beurt aan dorpsbewoners om mee te denken en te praten over hun dorp. Dorpsraad en ondernemersvereniging van Burgh-Haamstede zetten met dit eigen initiatief doelbewust vaart achter de ontwikkeling van een masterplan voor hun dorp.

Behalve de roep om een vrijer gebruik van panden klonk de wens om de natuur beter toegankelijk te maken, omdat dat één van de grote krachten is van Burgh-Haamstede. Van daaruit zou dan kleine economische bedrijvigheid kunnen worden gestimuleerd.

De authenticiteit zou beter kunnen worden benut, een wellnesscentrum  zou in Burgh-Haamstede niet misstaan en de verbindingen met het achterland (Dammenweg en openbaar vervoer) moeten beter. Naast de gevoerde gesprekken worden ook meningen via enquêtes gepeild.  

poll

Ik wil het geslacht van mijn kind zo vroeg mogelijk weten

Ik wil het geslacht van mijn kind zo vroeg mogelijk weten

  • Eens (28%)
  • Oneens (72%)
742 stemmen