FLITS: Wegen in gemeente Hulst gaan komende jaren op de schop

Het blijft de komende jaren geregeld omrijden geblazen in de gemeente Hulst. Wel voor een goed doel, want ook in de toekomst werkt Hulst aan de opwaardering van wegen.

De Julianastraat in Heikant is volgend jaar aan de beurt. Automobilisten denken geregeld op de weg een vrijbrief te hebben om zo hard te rijden als ze zelf willen. Dat moet vanaf volgend jaar anders zijn, als de snelheidsremmende maatregelen getroffen zijn. Dan moet het voor weggebruikers nóg duidelijker zijn dat er 'maar' vijftig kilometer per uur mag worden gereden. De herinrichting is vergelijkbaar met die in de Hulsterweg in Terhole. Het werk kost Hulst 1,1 miljoen euro. Volgend jaar gaat ook de omgeving van de Janseniuslaan en Oude Polderstraat in Hulst op de schop. Daardoor krijgt de buurt een facelift, nadat de laatste jaren de oude bejaardenwoningen zijn gesloopt ten faveure van moderne woningen. Hulst trekt 231.000 euro uit voor de klus.

In 2018 gaat een lang gekoesterde wens van Kloosterzande in vervulling. Voor 828.000 euro wordt de Cloosterstraat vernieuwd. De werken zijn nodig omdat de fundering onder het asfalt uitzet. Een jaar later krijgen de Lange Nieuwstraat, Kreupelstraat en Schuttershof in de Hulster binnenstad nieuwe riolering. De Kleine Bagijnestraat krijgt bredere trottoirs en ook de Houtmarkt wordt aangepakt. De werken in het centrum van Hulst kosten 477.000 euro. Dat jaar wordt de Frederik Hendrikstraat in Lamswaarde herbestraat, voor 180.000 euro. In 2020 wordt de Tivoliweg in Hulst gereconstrueerd.