FLITS Weg vrij voor nieuw dorpshart Hansweert

Joeri Wisse
Hansweert

Niets staat de metamorfose van het dorpshart van Hansweert nog in de weg. Nu de laatste planologische hobbel is genomen, kan R&B Wonen definitief begin volgend jaar aan de slag met de sloop van seniorencomplex Sluisburg. Nog voor de zomervakantie zijn de tien vervangende woningen aan de Schoolstraat en de Kerklaan klaar.

Omdat de nieuwe huizen niet precies op de plek  van Sluisburg komen, moest het bestemmingsplan worden gewijzigd. In de ontwerpfase was daar al weinig kritiek op. Tegen het uiteindelijke plan heeft ook niemand bezwaar gemaakt bij de Raad van State.

Van de 32 woningen in Sluisburg zijn er nu nog maar zeventien bewoond. Vijftien mensen gaan naar de nieuwbouw aan de Maartenbroersweg. De bouw van dit complex naast Maria-Oord ligt volgens R&B Wonen op schema. Twee mensen wachten op één van de tien woningen. Deze kant-en-klare curaviewoningen worden nog voor de zomervakantie opgeleverd. Zodra dat achter de rug is, neemt de gemeente Reimerswaal de openbare ruimte rond de nieuwbouw en dorpshuis Kaj Munk op de schop.

  1. Britse premier: 'De kans op een nieuwe aanslag is groot'
    LIVEBLOG

    Britse premier: 'De kans op een nieuwe aanslag is groot'

    Na een concert van zangeres Ariana Grande in het Britse Manchester zijn vannacht 22 doden en zeker 59 gewonden gevallen na een explosie. Het zijn veelal kinderen en tieners. De politie zegt dat het om een zelfmoordaanslag gaat die uitgevoerd werd door tenminste één man, de 22-jarige Salman Abedi. De Britse premier heeft het dreigingsniveau in het Verenigd Koninkrijk opgeschaald naar het hoogste niveau. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.

poll

Ook in Zeeland kun je carrière maken

Ook in Zeeland kun je carrière maken

  • Eens (76%)
  • Oneens (24%)
17 stemmen