FLITS VOOR DINSDAGOCHTEND: Plein naast stadhuis Middelburg wordt openbare collegezaal

Middelburg - Na een stevige eindsprint is het Sophie Krier van University College Roosevelt gelukt om voldoende geld bij elkaar te krijgen voor de bouw van een Buitenlokaal naast het stadhuis in Middelburg.

De benodigde 6000 euro was maandagavond vrijwel volledig door donateurs geschonken. De crowdfunding liep tot middernacht. Toen was ??? euro gedoneerd. Daarmee was ??? procent van het geld binnen.

Vrijdag stond de teller nog op 66 procent. ,,We hebben een enorme inhaalslag gemaakt'', reageert Krier opgelucht. Voor het laatste beetje dat nog nodig is, kan zij een beroep doen op Stichting Middelburg 800, die alle festiviteiten coördineert voor het jubileumjaar van Middelburg in 2017. Krier wil het Buitenlokaal cadeau doen aan de jarige stad.

Krier wil op de Helm, het plein naast het stadhuis, een steen leggen waar een spreker kan staan om openbare lessen of lezingen te geven. Daaromheen komen twee railings waar toehoorders op kunnen zitten en leunen. Het plein zelf wordt door de gemeente heringericht. Dat was toch al nodig. De herinrichting van het plein en de aanleg van het Buitenlokaal kosten in totaal 26.000 euro. De gemeente en UCR betalen daarvan 20.000 euro.

Het Buitenlokaal biedt UCR de kans om lessen te geven waar niet-studenten bij kunnen aansluiten. Andere organisaties zijn van plan er openbare bijeenkomsten te houden. Krier hoopt dat er in de maanden mei tot oktober ten minste twee activiteiten per maand zullen plaatsvinden.

LET OP: DIT IS DE LINK WAAROP JE KUNT ZIEN HOEVEEL GELD EN WELK PERCENTAGE BINNEN IS. PAS IN DE TEKST HET BEDRAG EN HET PERCENTAGE AAN. OP DIE PLEKKEN HEB IK VRAAGTEKENS INGEVULD. LET OOK OP DE PASSAGE OVER STICHTING MIDDELBURG 800, DIE HET EVENTUELE LAATSTE BEETJE GELD GEEFT. ALS ER 100 PROCENT BINNEN IS, KAN DIE PASSAGE WORDEN GESCHRAPT.

http://geefonderwijs.nl/projecten/metamorfose-lokaal/

poll

Loterijwinnaars moet je met rust laten

Loterijwinnaars moet je met rust laten

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
9178 stemmen