FLITS 'Stufi' bestaat nog in Reimerswaal

Joeri Wisse
Kruiningen

Binnenkort aan de studie? Als je in Reimerswaal woont, heb je nog ouderwets recht op een basisbeurs. Even contact opnemen met de IB-Groep en het wordt geregeld.

Dat zou je tenminste kunnen opmaken uit de onlangs verschenen gemeentegids 2016-2017. ,,De gemeentegids is bedoeld om u een goed overzicht te geven van de vertrouwde, veranderde en nieuwe voorzieningen en dienstverlening", schrijft de burgemeester nog in het voorwoord. Maar de tekst  onder kopje 'studiefinanciering' is behoorlijk verouderd. De IB-Groep heet al zes jaar 'DUO' en de basisbeurs, door studenten vaak betiteld  als 'stufi'  is in 2015 al omgezet in een sociaal leenstelsel. Studenten kunnen nog wel een maandelijkse toelage krijgen om hun studie te betalen, maar moeten dit aan het eind van de rit weer afbetalen. 

Hans Braak van de SP-werkgroep in Reimerswaal signaleerde de verouderde informatie in de gloednieuwe gids. ,,Hoe wereldvreemd kan je zijn?", vraagt hij zich af. Een woordvoerder van de gemeente laat weten de foutieve tekst te betreuren. ,,Wij vinden het jammer dat de informatie niet klopt en zullen het in ieder geval online aanpassen in gemeentegids."

poll

Ik ga snel mosselen eten

Ik ga snel mosselen eten

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
338 stemmen