FLITS: Studenten HZ onderzoeken leefbaarheid voor ouderen Arnemuiden

Arnemuiden - Studenten van de HZ doen in Arnemuiden onderzoek naar de wensen van de inwoners over leefbaarheid. Speciale aandacht gaat uit naar de zorg voor ouderen.

De Bewonersgroep Arnemuiden heeft veel vragen ontvangen van mensen over 'hoe het nu verder moet wanneer je ouder wordt en niet meer in je eigen woning kunt blijven wonen en toch ook niet wilt verhuizen naar een ander dorp of andere stad'.

Vier studenten van de HZ-opleiding social work gaan hierover in gesprek met ouderen, mantelzorgers en andere betrokkenen. Zij komen donderdag naar een informatie-avond van de Bewonersgroep Arnemuiden en zullen daar meningen, suggesties en wensen inventariseren. Verder gaan de studenten deze dagen met vragenlijsten Arnemuiden in om mensen op straat te interviewen. Het doel is te achterhalen wat mensen vinden van de zorg en de voorzieningen en van het wonen voor ouderen.

De uitkomsten van het onderzoek door de studenten worden besproken met de gemeente Middelburg om te bezien of en hoe de leefbaarheid in Arnemuiden verbeterd kan worden.

De informatie-avond van de BGA vindt donderdagavond vanaf 20.00 uur plaats in De Arne in Arnemuiden.

poll

Loterijwinnaars moet je met rust laten

Loterijwinnaars moet je met rust laten

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
9178 stemmen