FLITS Sportvissers en liefhebbers van snelheid moeten haven van Stavenisse redden

STAVENISSE - De gemeente moet zich met de haven van Stavenisse gaan richten op bepaalde doelgroepen. Dat stelt een onderzoeksbureau dat onderzoek heeft gedaan naar de noodlijdende jachthaven.

Al sinds 2011 wordt er elk jaar minder gebruik gemaakt van de haven. De afgelopen twee seizoenen was er zelfs sprake van een leegloop. Gemiddeld 25 tot 35 procent van de ligplaatsen blijft onbenut.

De haven moet zich volgens het onderzoeksbureau specialiseren. Een aanzienlijk deel dient te worden ingericht voor de sportvisserij, een markt die nog zou groeien door de populariteit onder jongeren. Door het aanbieden van allerlei faciliteiten moeten eigenaren van sportvisboten worden overgehaald om Stavenisse als thuishaven te kiezen. Zo moet er een vissersdok komen waar de vis kan worden schoongemaakt, spullen kunnen worden gereinigd en waar eventueel een keer een barbecue kan worden gehouden.

De gemeente, eigenaar en exploitant van de haven, zou zich ook moeten richten op de bezitters van snelvarende schepen en speedboten. Vlakbij Stavenisse ligt in de Oosterschelde het grootste aaneengesloten snelvaargebied van de regio.

Verder zou er ruimte moeten komen voor historische schepen, zou de gemeente de exploitatie van de haven niet meer zelf moeten doen en dienen de tarieven te worden verlaagd.

Lees het volledige artikel in de PZC van donderdag, editie Bevelanden/Tholen.

poll

Ook in Zeeland kun je carrière maken

Ook in Zeeland kun je carrière maken

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
1773 stemmen