FLITS 'Sluise scholieren moeten uur wachten op bus'

Sluis - De nieuwe dienstregeling van Connexxion pakt nadelig uit voor West-Zeeuws-Vlaamse jongeren die in Brugge naar school gaan. Dat vindt het CDA in Sluis. 

Vervoerder Connexxion verandert vanaf 11 december de dienstregeling om die beter aan te laten sluiten op de veranderende vertrek- en aankomsttijden van de treinen en de afvaart van de boot. CDA-raadslid Patricia van de Vijver-van Deursen signaleerde donderdag in de raadsvergadering  dat veel Sluise jongeren, die in Brugge naar het voortgezet onderwijs gaan, daar de dupe van worden. De dienstregeling van lijn 42 (Breskens-Brugge) wijzigt namelijk ook waardoor veel Sluise scholieren  hun aansluiting  missen en een uur moeten wachten. De meeste  scholen geven les tot vier uur en de bus gaat vanaf 11 december om acht voor vier vertrekken. Nu is dat nog zeven over vier.  

Wethouder Christiane van de Vijver gaf aan hier al contact over te hebben met de Provincie Zeeland. "Ze wisten niet dat er veel kinderen met die bus gingen en zoeken naar een oplossing." De provincie maakt een inventarisatie om te kijken om hoeveel kinderen het gaat. 

poll

Echt leren doe je in de praktijk

Echt leren doe je in de praktijk

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
172 stemmen