Flits 'Samen buurtproblemen aanpakken'

Emile Calon

Middelburg – Samen kijken wat de problemen zijn in de buurt en die vervolgens ook samen oplossen. Dat kan variëren van hondenpoep tot hangjongeren, van te hard rijden door een straat tot dealen. Bewoners, gemeente en politie kunnen volgens de Middelburgse burgemeester Harald Bergmann samen die problemen aanpakken. Hij legde deze week dat idee voor aan zijn twaalf Zeeuwse collega’s. En besloten om begin volgend jaar bij wijze van proef in meerdere wijken verdeeld over Zeeuws-Vlaanderen, Walcheren en de Bevelanden en Schouwen-Duiveland te starten. Als dat een succes wordt, is het de bedoeling dat deze aanpak breed wordt ingevoerd. Bergmann benadrukt wel dat het heel belangrijk is dat bewoners zelf met ideeën komen en zelf actief worden bij het oplossen van de problemen.

Bergmann kon nog niet aangeven in welke wijken in 2017 gestart wordt met het project. ,,Dat wordt nu nagegaan.” Na zes maanden volgt een evaluatie en kan gekozen worden voor een bredere opzet.

  1. Britse premier: 'De kans op een nieuwe aanslag is groot'
    LIVEBLOG

    Britse premier: 'De kans op een nieuwe aanslag is groot'

    Na een concert van zangeres Ariana Grande in het Britse Manchester zijn vannacht 22 doden en zeker 59 gewonden gevallen na een explosie. Het zijn veelal kinderen en tieners. De politie zegt dat het om een zelfmoordaanslag gaat die uitgevoerd werd door tenminste één man, de 22-jarige Salman Abedi. De Britse premier heeft het dreigingsniveau in het Verenigd Koninkrijk opgeschaald naar het hoogste niveau. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.

poll

Ook in Zeeland kun je carrière maken

Ook in Zeeland kun je carrière maken

  • Eens (76%)
  • Oneens (24%)
17 stemmen