FLITS Sail de Ruyter krijgt geen vervolg, Vlissingen Maritiem stopt

VLISSINGEN Er komt geen vervolg op Sail De Ruyter in Vlissingen. De organisatie heeft onvoldoende geld bijeen kunnen brengen om het succesvolle meerdaagse evenement, dat drie jaar geleden 300.000 bezoekers telde, opnieuw te kunnen houden. Ook Vlissingen Maritiem stopt.

Om een tweede editie van Sail De Ruyter van de grond te krijgen is één miljoen euro nodig. Het idee was om de opening van de marinierskazerne of de ingebruikname van de nieuwe zeesluis in Terneuzen luister bij te zetten met een nieuwe Sail De Ruyter.

.,,Na veel overleg heeft het bestuur van de stichting moeten concluderen dat er geen (financiële) mogelijkheden zijn om haar activiteiten - het organiseren van Sail de Ruyter en Vlissingen Maritiem - de komende jaren voort te zetten. Het bestuur van de stichting heeft, na uitgebreid onderzoek, definitief moeten vast stellen dat het (financiële en organisatorische) draagvlak voor maritieme evenementen van deze omvang momenteel niet realiseerbaar is'', aldus de stichting in een verklaring. 

De stichting staakt alle activiteiten, maar blijft als slapende organisatie bestaan. ,,Het bestuur hoopt hiermee in de toekomst een eventuele herstart te vereenvoudigen en de opgedane kennis, ervaring en het netwerk te behouden.'' 

poll

Ik ga snel mosselen eten

Ik ga snel mosselen eten

  • Eens (70%)
  • Oneens (30%)
877 stemmen