FLITS: Reanimatienetwerk straks in heel Noord-Beveland

WISSENKERKE - Nóg sneller hulp verlenen bij een acute hartstilstand. Met dat doel sluiten alle zes de dorpskernen van Noord-Beveland zich aan bij het reanimatienetwerk Hartveilig Wonen (HVW).

HVW bestaat uit vrijwilligers die in een gemeente wonen of werken en die getraind zijn om te reanimeren. De kernen Geersdijk, Kats en Wissenkerke zijn al een maand of zes bij het netwerk aangesloten. In eerste instantie wilde de gemeente Noord-Beveland het bij deze dorpen houden, omdat in Colijnsplaat, Kamperland en Kortgene de brandweer uitrukt bij een reanimatiemelding.

Tijdens de informatiebijeenkomst voor inwoners brachten aanwezigen de wens naar voren om HVW ook in de andere drie kernen te introduceren. De gemeente willigt dat verzoek in, onder meer omdat een vrijwilliger vaak sneller is dan de brandweer. Hij hoeft niet eerst naar de kazerne, maar kan direct naar het opgegeven adres. Daarnaast bestaat de kans dat de brandweer voor een ander incident is opgeroepen, waardoor extra vertraging ontstaat.

In Colijnsplaat, Kamperland en Kortgene zijn vrijwilligers nodig om een goed HVW-netwerk uit te rollen. Ook hoopt de gemeente dat ondernemers en organisaties hun AED (Automatische Externe Defibrillator) beschikbaar willen stellen. 

poll

Ik wil het geslacht van mijn kind zo vroeg mogelijk weten

Ik wil het geslacht van mijn kind zo vroeg mogelijk weten

  • Eens (28%)
  • Oneens (72%)
632 stemmen