FLITS: Proeverijdag is een feestje voor de zintuigen

GOES - Verrukte kreten klinken zaterdag door de schuur waarin boerderijwinkel Buijsrogge gevestigd is. Eigenaren Frans en Marja Buijsrogge houden een proeverijdag, waarbij bezoekers van de winkel aan de ‘s-Gravenpolderseweg in Goes allerlei producten uit het assortiment kunnen proeven.

Jan-Jaap Oele en Jolien Schrijver lopen langs de feestelijk versierde toonbank. Daarop staan allerlei lekkernijen uitgestald, variërend van biologische fruitsappen tot ambachtelijke kaas uit Nisse. Het stel blijft steken bij de taarten die medewerkster Yara Flipse heeft gebakken. Ze twijfelen tussen de pompoentaart en die met koffie en walnoot. Zoontje Julian (2) heeft van keuzestress geen last. “Nog een sapje!”, roept hij enthousiast, en prompt knijpt hij het lege medicijnbekertje kapot.

Nieuwsgierigheid heeft Jan-Jaap en Jolien naar de boerderijwinkel gebracht. “Ik reed er vaak langs en wilde altijd al eens binnen kijken”, zegt Jolien. Toen ze op Facebook een bericht voorbij zag komen over de proeverijdag, besloot ze de daad bij het woord te voegen.

En dat is precies wat de familie Buijsrogge wil bereiken. “We zijn in januari met de winkel begonnen en sindsdien is het assortiment behoorlijk uitgebreid”, legt Frans uit. “Een proeverijdag is een leuke manier om mensen te laten kennismaken met al die verschillende producten.”

poll

Bouwleges moeten in heel Zeeland hetzelfde zijn

Bouwleges moeten in heel Zeeland hetzelfde zijn

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
584 stemmen