FLITS 'Politie rijdt te hard door Kruiningen'

De politie rijdt meer dan eens te hard door Kruiningen. De teamleiding van de verkeerspolitie vraagt agenten meer rekening te houden met de klagende inwoners.

Joeri Wisse
Kruiningen

Een jaar geleden werd het bureau aan Eindje de Rondte het domein van de verkeerspolitie. Sindsdien rijden er veel vaker politieauto's met hoge snelheid door het dorp, zo klonk het onlangs op de jaarvergadering van de dorpsraad. De Slagveldstraat is één van de straten waar veel overlast is, vertelde een bewoonster. Klagen is nog niet zo eenvoudig. ,,Mij werd gevraagd kentekens te noteren van te snel rijdende auto's. Maar ze zijn zó snel voorbij dat mij dat niet lukt."

Voor de goede orde: Kruiningers hebben alle begrip wanneer in geval van spoed de maximumsnelheid van 30 wordt genegeerd. ,,Ze mogen dan bij wijze van spreken met 130 door het dorp rijden", aldus een lid van de dorpsraad. Maar heel vaak rijdt de politie dan zonder sirene en zwaailicht.  Dan is er, zo veronderstellen veel bewoners, geen spoed bij. ,,Dat is een misverstand", reageert politiewoordvoerder Alwin Don. ,,Agenten van de verkeerspolitie rukken regelmatig uit naar allerlei spoedmeldingen. Hierbij zetten ze in de woonwijk meestal niet het zwaailicht en de sirene aan. Het aanzetten van de sirene zou namelijk weer andere overlastmeldingen oproepen."

Burgemeester Piet Zoon van Reimerswaal heeft de klachten al overgebracht op de teamleiding. Die heeft agenten daarop gevraagd meer rekening te houden met bewoners. ,,Deze week wordt het in een personeelsoverleg weer besproken", zegt Don. Wellicht leidt dit tot vaker gebruik van sirene en zwaailicht. ,,Enkel het gebruik van zwaailichten kan ook werken. Andere weggebruikers worden dan extra geattendeerd. Maar dan zijn we officieel geen voorrangsvoertuig."

poll

Ik ga snel mosselen eten

Ik ga snel mosselen eten

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
656 stemmen