FLITS OM gaat Hulster oud-wethouder Paul Weemaes niet vervolgen wegens corruptie

HULST Het Openbaar Ministerie heeft besloten De Hulster oud-wethouder Paul Weemaes niet te vervolgen wegens corruptie. Volgens een woordvoerster van het OM is er onvoldoende wettig bewijs om deze zaak succesvol voor de rechter te brengen.

Tegen Weemaes werd vorig jaar door de Hulster commissie D04 (commissie 'Stiekem') aangifte gedaan. Aanleiding was het integriteitsrapport dat naar aanleiding van vermeende gedragingen van Weemaes was opgesteld. In dit rapport is onderzocht of Weemaes in voorgaande jaren in een aantal gevallen zijn boekje te buiten zou zijn gegaan in zijn rol als wethouder en makelaar/hypotheekadviseur in de kwestie rondom de aankoop van een woning aan het Stationsplein. Burgemeester Jan-Frans Mulder vond enkele jaren geleden geen harde bewijzen voor 'strafrechtelijke misdragingen' maar de commissie D04 vond het beter toch aangifte te doen, aangezien Weemaes, door kwaad te spreken over anderen (onder wie projectontwikkelaars), in elk geval handelde in strijd met de toen geldende eigen gemeentelijke integriteitscode. Ook waren er geruchten dat Weemaes zich in een ander geval liet betalen om zaken voor een particulier binnen de gemeente voor elkaar te krijgen. Door justitie de zaak in onderzoek te geven, zou immers voor eens en altijd duidelijkheid komen over de rol van Weemaes. Die duidelijkheid is er nu. Niettemin stelt Pilaar dat Weemaes, (tot januari 2008 22 jaar wethouder) wel degelijk als verdachte is gehoord in de corruptie-zaak.

Weemaes heeft op zijn beurt aangifte gedaan wegens smaad en laster tegen leden van de Commissie D04, burgemeester Jan-Frans Mulder en 'enkele individuen'. Pilaar: ,,Hij voelde zich aangetast in zijn goede naam en eer." Het OM heeft echter ook in deze zaak besloten niet te vervolgen. 

Burgemeester Mulder wil nog niet op de vervolgingsbeslissing van het OM reageren. ,,Ik wacht eerst de officiële brief van het OM af en wil die eerst goed bestuderen."

poll

Ook in Zeeland kun je carrière maken

Ook in Zeeland kun je carrière maken

  • Eens (63%)
  • Oneens (37%)
1950 stemmen