FLITS Minima liever niet naar Kledingbank in Reimerswaal

Reimerswaalse minima mogen voortaan twee keer per jaar naar de Kledingbank in Middelburg om nieuwe outfits uit te kiezen.  Dat heeft Dieuwke Louwrink (PvdA) dinsdag bereikt met een unaniem aangenomen motie.

Joeri Wisse
Kruiningen

Veel mensen die voor de kledingbank in aanmerking komen, schamen zich daarvoor, weet Louwrink. Ze gaan dan ook liever niet naar een tijdelijke winkel, die de afgelopen jaren in Rilland en Yerseke zijn ingericht. De laatste keer nodigde de gemeente mensen uit om naar de hoofdvestiging van Kledingbank Zeeland Middelburg te komen. Zo'n  200 mensen maakten daar gebruik van, tegenover 150 mensen die naar de tijdelijke winkels kwamen. Volgens Louwrink hét bewijs dat veel mensen eerder wegbleven uit gêne. 

Wethouder Hans de Kunder zei dat één van de sponsorende middenstanders het maar niets dat zijn kleding in Middelburg op de grote hoop belandde. En omdat in Reimerswaal ook leerlingen van het Calvijn College extra in de watten legden,  wilde het college van B&W weer terug naar het concept van tijdelijke winkels.

,,Wat vinden we nu belangrijker? Een ondernemer die alleen kleding aan mensen in Reimerswaal wil geven of het belang van de cliënt? Daar doen we het toch uiteindelijk voor?", zei Louwrink.  Na een lang debat leken CDA en SGP, die liever wilden wachten op nieuw armoedebeleid in maart, de motie te blokkeren. Na een schorsing gingen ze overstag. ,,Mevrouw Louwrink spreekt uit haar hart,  we hebben haar betoog zeer gewaardeerd", motiveerde Tin Janszen (SGP) het besluit.

poll

Ik wil het geslacht van mijn kind zo vroeg mogelijk weten

Ik wil het geslacht van mijn kind zo vroeg mogelijk weten

  • Eens (27%)
  • Oneens (73%)
721 stemmen