FLITS: Middelburg verbiedt vuurwerk op Vlasmarkt tijdens jaarwisseling

Middelburg - Op de Vlasmarkt in Middelburg mag in de komende Nieuwjaarsnacht geen vuurwerk worden afgestoken. Het is de eerste keer dat de gemeente een vuurwerkvrije zone instelt.

Reden is de grote overlast met aanzienlijke schade die tijdens de vorige jaarwisseling op de Vlasmarkt is veroorzaakt. Toen zijn door enkele zware knallen zo'n twintig ruiten van elf panden gesneuveld in de uitgaansstraat. Bovendien werd door dat zware illegale vuurwerk een portiek van een woning volledig vernield. De gemeente omschrijft de zware knallen ook wel als 'explosies'.

,,De schade was aanzienlijk groter dan voorgaande jaren en dat vinden wij niet acceptabel'', verklaren B en W van Middelburg. De omvang van de schade biedt het gemeentebestuur ook juridisch voldoende houvast. Dat kan alleen een vuurwerkvrije zone aanwijzen als er sprake is van 'geconstateerde/te verwachten onaanvaardbare vormen van overlast en beschadigingen'.

Omwonenden en horeca-ondernemers zijn met een brief geïnformeerd over het vuurwerkverbod. Zij kunnen daar nog bezwaar tegen maken. Op 6 december is er een informatie-avond voor omwonenden in De Spot. Het college neemt op 13 december een definitief besluit.

poll

Ik ga snel mosselen eten

Ik ga snel mosselen eten

  • Eens (70%)
  • Oneens (30%)
878 stemmen