FLITS: Hulster college: 'impuls voor nieuwbouwwijk Zoutedijk II in Kloosterzande'

KLOOSTERZANDE De bouwkavels in woonwijk Zoutedijk II in Kloosterzande onderverdelen in bouw- en tuingrond. Het Hulster college van B en W ziet daar wel brood in. Met die aanpassing zou de grondverkoop in de nieuwbouwwijk, aan de rand van het dorp, vlot getrokken moeten worden.

De verkoop verloopt vooralsnog zeer stroef. Plan Zoutedijk II omvat 28 vrije bouwkavels en 13 kavels voor twee-onder-een-kapwoningen. Van die eerste categorie zijn er in zes jaar tijd acht verkocht, in de ander vijf. Het plan van B en W moet een impuls aan de verkoop geven. De bouwgrondprijs voor het project is door de gemeenteraad vastgesteld op 130 euro per vierkante meter. B en W stellen nu voor om 50 euro voor een vierkante meter tuingrond te rekenen. Hulst legt daarmee vier ton toe op het aanvankelijk verwachte exploitatieresultaat. Dat komt nu nog uit op dik 750.000 euro.

Commissieleden stelden eerder al voor de grondprijs te verlagen. Dat ging toen niet door. Als alternatief werd het vergroten van het aantal kavels voorgesteld. Ook dat zou het project ten goede komen, maar het is ondoenlijk volgens B en W. Wegen en riolering zijn inmiddels aangelegd.

De raadscommissie Middelen bekijkt het plan volgende week donderdag.

poll

Ik wil het geslacht van mijn kind zo vroeg mogelijk weten

Ik wil het geslacht van mijn kind zo vroeg mogelijk weten

  • Eens (27%)
  • Oneens (73%)
769 stemmen