FLITS: Hulst maakt werk van bibliotheek op school

HULST De basisscholen De Wereldboom in Hulst, Ter Doest in Graauw, Sint Jozef in Nieuw Namen en Heidepoort in Heikant krijgen vanaf het schooljaar 2017-2018 mogelijk een bibliotheek. De commissie Samenleving vergadert daar woensdag over.

Hulst zou daar ruim 35.000 euro voor willen uittrekken. De Oostvogel in Lamswaarde, Sint Bernardus in Clinge en de Hulster scholen Sint Willibrordus, Nobelhorst en Moerschans hebben al een bibliotheekfunctie, maar volgens het college van B en W is het tijd dat die functie wordt uitgebreid. Tijdens een eerdere vergadering kreeg het college als opdracht mee onderzoek te doen naar de realisering van een bibliotheek in de nieuw te bouwen brede school in Sint Jansteen. Die komt er. Ook basisscholen in de andere kernen moesten in het onderzoek worden meegenomen.

Hulst ziet wel wat in het project 'Bibliotheek op school', een project waarin scholen en bibliotheken samenwerken voor taal- en leesbevordering bij kinderen.

Het project moet in het schooljaar 2017-2018 ingaan. 'Bibliotheek op school' zou in 2017 (van augustus tot en met december) 16.500 euro moeten kosten, vanaf 2018 ruim 62.000 euro voor een heel schooljaar. Dan is de bouw van de school in Sint Jansteen waarschijnlijk klaar. 

poll

Ik ga snel mosselen eten

Ik ga snel mosselen eten

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
656 stemmen