FLITS: Honderden stormschades

Jeffrey Kutterink

Goes

Bij verzekeraar ZLM in Goes zijn enkele honderden schades gemeld van de eerste officiële najaarsstorm die zondag over Zeeland raasde. Met name uit Zeeuws-Vlaanderen zijn veel meldingen binnengekomen.

De teller stond maandagavond op 375 schademeldingen. De verwachting is dat het aantal uiteindelijk tot 500 zal oplopen, voorspelt Edwin Goetheer, hoofd schadeafdeling van verzekeraar ZLM in Goes. "Daar zitten ook meldingen uit West-Brabant bij. Maar grofweg kun je zeggen dat driekwart van de schademeldingen uit Zeeland komt."

Opvallend is dat zondag slechts 40 schademeldingen bij de ZLM zijn gedaan. "De grote hoos kwam pas maandag. Je ziet dan dat mensen die direct hulp nodig hebben de schade gelijk op zondag melden. Anderen wachten tot de eerste werkdag."

Het gaat over het algemeen om relatief kleine schades, zegt Goetheer. "Dan moet je denken aan omgewaaide schuttingen, afgewaaide dakpannen en gesneuvelde ruitjes, bijvoorbeeld omdat deuren niet goed dicht waren gedaan."

De meeste meldingen komen vanuit het kustgebied. Vooral uit Zeeuws-Vlaanderen zijn schades gemeld, zegt Goetheer. Maar ook van Walcheren en de Bevelanden zijn meldingen gekomen. Je kunt zeggen: hoe dichter bij de kust, hoe meer meldingen."

Hoeveel geld met de schades is gemoeid, kan Goetheer nog niet zeggen. "Daarvoor moeten we een nog beter beeld hebben."

poll

Loterijwinnaars moet je met rust laten

Loterijwinnaars moet je met rust laten

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
6025 stemmen