FLITS Goese leerlingen werken mee aan innovatieve watermeter

GOES Leerlingen van de techansiumafdeling van het Goese Lyceum gaan het waterschap helpen met de ontwikkeling van een innovatieve watermeter. 

Met de watermeter, ook wel multiflexmeter genoemd, kan continu en online bijvoorbeeld het peil, de stroomsnelheid, de neerslag en het zoutgehalte van het water worden gemeten. Het instrument is een initiatief van twee medewerkers van waterschap Scheldestromen. Het systeem is voortdurend in ontwikkeling en ook derden kunnen hun steentje er aan bijdragen. In dit geval dus scholieren uit de derde klassen havo en vwo van Het Goese Lyceum. Zij gaan komende dinsdag in het waterschapskantoor in Middelburg  sensoren ontwikkelen voor de multiflexmeter.  Achterliggend idee is dat zij zo kennis en vaardigheden opdoen die van hoger technische medewerkers worden verwacht.

Volgens waterschapsbestuurder Gert van Kralingen is vernieuwing belangrijk. ,,Door op een slimmere manier de kerntaken uit te voeren, kunnen we doelmatiger werken, een interessante werkgever en samenwerkingspartner zijn, betaalbaar blijven en kennis vergroten. Daarnaast willen we maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen."

Zoals gezegd mag iedereen het idee van de Multiflexmeter gebruiken. Op de site www.multiflexmeter.nl kunnen belangstellenden de tekeningen downloaden en aan de slag gaan. Via een forum kunnen mensen ervaringen met elkaar delen en vragen stellen.

poll

Ook in Zeeland kun je carrière maken

Ook in Zeeland kun je carrière maken

  • Eens (63%)
  • Oneens (37%)
1884 stemmen