FLITS Geen mijnen jagen maar klussen

Varen ze doorgaans op de Noordzee om explosieven te ruimen, donderdag hanteren de bemanningsleden van mijnenjager Zr. Ms. Zierikzee kwast, boor en hamer. Goed nieuws voor pony Harley en de schapen Lizzy en de Freule van kinderboerderij De Punt in Zierikzee, die straks kunnen wegduiken in een gloedjenieuwe schuilstal. En de ezelstal van Sophie en Roos ziet er als nieuw uit dankzij een verse lik verf.

Kleine moeite voor iets wat voor anderen van grote betekenis is, vindt Jennifer Schuurmans – verpleegkundige aan boord van de mijnenjager. Normaalgesproken houdt zij zich bezig met medicijnen, geeft ze les in zelfhulp-kameradenhulp, bestiert ze het tokootje aan boord en springt ze bij in de kombuis bij de kok. Niet echt eentonig werk dus, maar het aanleggen van een pad naar een geitenhok is wel héél afwijkend van haar gebruikelijke takenpakket. ,,Ik heb dit nog nooit gedaan nee, maar het is hartstikke leuk om te doen.’’

Voor de bemanningen van marineschepen is het heel gebruikelijk af en toe de handen uit de mouwen te steken voor het goede doel, zegt commandant Joris Egtberts. Dat de mensen van mijnenjager Zr. Ms. Zierikzee -vierentwintig mannen en vier vrouwen- dat in Zierikzee doen, maakt het wel een beetje extra bijzonder. ,,Dit is onze naamstad. Die verbinding moet je wel in stand houden’’, licht Egtberts toe. Er worden paden aangelegd, bomen getopt, er wordt gebouwd en geschilderd.

Meer in de PZC van vrijdag, editie Schouwen-Duiveland 

poll

Ik wil het geslacht van mijn kind zo vroeg mogelijk weten

Ik wil het geslacht van mijn kind zo vroeg mogelijk weten

  • Eens (27%)
  • Oneens (73%)
721 stemmen