FLITS Formule Kroniek nog niet versleten

ZIERIKZEE Veertig jaargangen op rij. Met –editie na editie- zes à zeven doorwrochte verhalen die íets te maken hebben met de geschiedenis van Schouwen-Duiveland. Met de 41ste jaargang van de ‘Kroniek van het Land van de Zeemeermin’ in aantocht lijkt de formule nog altijd niet versleten. Sterker nog, de verhalen voor de 42ste jaargang liggen al zo’n beetje klaar.

In de ongeveer vijf jaar dat Wijnand Renden, voorzitter van de redactiecommissie, bij het jaarboek van de vereniging Stad en Lande van Schouwen-Duiveland is betrokken heeft hij nooit aan mouwen hoeven trekken om mensen aan te sporen een bijdrage aan de Kroniek te leveren. Met dank aan het enthousiasme van de auteurs maar bovenal aan gemeentearchivaris –en redactiecommissielid- Huib Uil. ,,Een aanjager én aandrager van verhalen.’’

Het was ook Uil die -destijds werkzaam bij het gemeente-archief in Goes- met het idee voor de kroniek op de proppen kwam. Een boekje met semi-wetenschappelijke verhalen die alle iets met Schouwen-Duiveland van doen hebben. In de vrijdag gepresenteerde 41ste Kroniek staan onder meer verhalen over rijke Schouwen-Duivelanders in de vorige eeuw en een 'foute' Schouwen-Duivelander tijdens de Tweede Wereldoorlog.  

Het jaarboek wordt vrijdag gepresenteerd tijdens de najaarsvergadering van de Vereniging Stad en Lande van Schouwen-Duiveland in de Schutse in Burgh-Haamstede. Inloop vanaf 19.15 uur, aanvang 19.30 uur.

Zie: stad-en-lande.nl 

poll

Ook in Zeeland kun je carrière maken

Ook in Zeeland kun je carrière maken

  • Eens (63%)
  • Oneens (37%)
1949 stemmen