FLITS Extra afslag bij Goes is over een jaar klaar

Wie in Goes woont of werkt moet nog precies één jaar geduld hebben. Als medio november 2017 de extra afslag vanaf de A58 open gaat, is de stad verlost van een hoop verkeersellende.

Joeri Wisse
Goes

Rond het nieuwe verkeersknooppunt wordt al een tijdje gewerkt. De afgelopen weken zijn kabels en buizen verlegd en bomen langs de snelweg gekapt. Vooral de toekomstige oprit richting Vlissingen en de afrit voor verkeer vanuit Walcheren tekenen zich al duidelijk af in het land. ,,Nu begint het werk echt goed op te vallen. Vanaf deze week brengen we een zandpakket aan dat acht maanden lang moet blijven liggen om de grond voor te belasten", legt projectleider Johan Karelse uit. 

De afslag vanuit Walcheren moet begin september al klaar zijn. Tegen die tijd vervalt de bestaande ambulance-afrit. ,,We zorgen ervoor dat ambulances altijd gebruik kunnen blijven maken van de snelle afslag", zegt Karelse. De ziekenauto's -en  vanaf half november 2017 ook het andere verkeer- duiken dan een viaduct eerder de A58 onderdoor. Het viaduct is ooit aangelegd om de stoomtrein onbelemmerde doorgang te geven. Tot enkele maanden geleden liep er ook een fietspad naast.

Om ruimte te maken voor de oprit naar Bergen op Zoom en de afrit vanuit Walcheren, wordt het flauw aflopende talud aan weerszijden vervangen door een damwand. Zo ontstaat aan beide kanten een doorgang van acht meter breed. Het viaduct, toch straks dé toegangspoort tot Goes, is nu nog wel wat groezelig. ,,Misschien moeten we hier ook nog een mural laten maken", zegt wethouder Loes Meeuwisse.