FLITS'Dorpshart Krabbendijke in 2017 op de de schop'

KRABBENDIJKE Krijgt  Krabbendijke volgend jaar dan eindelijk een heringericht centrum? Wethouder Jaap Sinke durft het niet te beloven. ,,Maar we hebben er wel haast mee."

De historische dorpsvijver ziet er verloederd uit, rond de muziektent is het vaak een rommeltje en als bij de supermarkt of een andere winkel moet zijn, kun je  je auto nauwelijks kwijt aan de Dorpsstraat. Iedereen in Krabbendijke is het er over eens dat het dorpshart wel een opknapbeurt kan gebruiken.

Afgelopen maart kocht de gemeente Reimerswaal een huis aan de Johan Willem Frisostraat aan voor 180.000 euro.  Door de vrijstaande woning te slopen, zou een ruime verbinding kunnen worden gemaakt met het parkeerterrein van de Gereformeerde Gemeente. Dat wordt tijdens winkeluren nauwelijks gebruikt.

Onlangs heeft het college besloten dat het huis tijdelijk bewoond mag worden door anti-krakers. Volgens wethouder Jaap Sinke betekent dat niet dat de gemeente geen haast heeft met de plannen. ,,In oktober is nog een avond geweest met alle omwonenden, winkeliers en andere belanghebbenden. Inmiddels heb ik tekeningen gezien, het kan echt iets moois worden." 

De metamorfose van het dorpshart wordt grotendeels betaald door Tennet. De netbeheerder maakte ongeveer een miljoen euro aan leges over aan de gemeente. De vergunningen zijn nodig  om een nieuwe 380-kV-hoogspanningsleiding en een schakelstation te bouwen bij Rilland. Reimerswaal wil dit geld uitgeven in de dorpen die het  meest worden gedupeerd door de nieuwe lijn.

poll

Ik ga snel mosselen eten

Ik ga snel mosselen eten

  • Eens (70%)
  • Oneens (30%)
954 stemmen