FLITS C-Food slaagt met vlag en wimpel

Brouwershaven Evert van Dilst van C-Food in Brouwershaven mag dan bestuurslid zijn van Euro-Toques Nederland, hij wordt net zo kritisch beoordeeld op de ‘Code van Eer’ als alle 127 andere Euro Toques-restaurants die Nederland rijk is. 

Dat betekent onder meer werken met natuurlijke, streek- en seizoensgebonden producten. En C-Food is, zo bleek donderdag tijdens de officiële opening van dit visrestaurant aan de Markt, met vlag en wimpel geslaagd. 

Bijzonder is dat Van Dilst zijn gasten ‘bijvangst’ voorschotelt. ,,Een onderwerp waar veel over te doen is. Iets wat niet zwart-wit is, niet goed of slecht. Maar het is in ieder geval een dialoog die via eten heel goed gevoerd kan worden’’, zei Guus Thijssen van Slow Food Nederland. Van Dilst maakt deel uit van de Slow Food Chef’s Alliantie, een verbond dat zich richt op lokale, duurzame producten. Die betrokkenheid van Van Dilst, ook eigenaar van d’ Ouwe Smisse in Zonnemaire, gaat verder dan voedsel alleen - aldus burgemeester Gerard Rabelink. Met onder meer zijn kruidenwandelingen en dialoogtafel laat hij zien ook bij de samenleving betrokken te zijn. 

Op de foto van links naar rechts: de chefkok van C-Food Guus de Jong, burgemeester Gerard Rabelink, sommelier/gastvrouw Jos van Leeuwen en wethouder Jacqueline van Burg. Helemaal rechts sabreur Daam Scharloo

poll

Ik wil het geslacht van mijn kind zo vroeg mogelijk weten

Ik wil het geslacht van mijn kind zo vroeg mogelijk weten

  • Eens (32%)
  • Oneens (68%)
259 stemmen