FLITS Burgemeester Hulst: 'Veiligheid Doel is niet in het geding'

HULST De Hulster burgemeester Jan-Frans Mulder stelt dat de veiligheid van de kerncentrale van Doel niet in het geding is. Hij baseert zich hierbij op een rapport van Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).

Mulder reageert op een brandbrief van FANC. In deze brief luidt de Belgische nucleaire toezichthouder de noodklok over Doel. FANC rapporteert: ,,Er is brandgevaar, risico op kernsmelting en een schaamteloos nonchalante veiligheidscultuur." Engie Electrabel, de exploitant van de centrale, liet weten er alles aan te doen om de veiligheid te waarborgen. Volgens het energiebedrijf heeft het FANC te voorbarig gereageerd op de voortgangsrapporten over de aanpassingen van Doel.

In de gemeenten rondom Doel is door deze discussie onrust ontstaan. Mulder sprak daarom de leden van de commissie Algemeen Bestuurlijke Zaken toe. ,,Ik zou het niet juist vinden als de burgers in onze gemeente zich niet veilig zouden voelen door deze discussie. Ik ben geen deskundige, maar ik baseer me op de VRZ en internationale controles. FANC was met name kritisch op de centrale in het Belgische Tihange. De discussie die nu is ontstaan is buitengewoon vervelend. Ik hoop dat minister Melanie Schultz van Haegen de kou verder uit de lucht haalt."

poll

Ik wil het geslacht van mijn kind zo vroeg mogelijk weten

Ik wil het geslacht van mijn kind zo vroeg mogelijk weten

  • Eens (29%)
  • Oneens (71%)
529 stemmen