FLITS: Brouwerseiland berokkent geen schade

Middelburg

Het recreatieproject Brouwerseiland tast de natuur bij de Brouwersdam niet aan. Er is daarom geen reden de eilanden met huisjes tegen te houden.

Dat antwoordt het dagelijks provinciebestuur op vragen van GroenLinks. Statenlid Gerwi Temmink had betoogd dat de dertien eilandjes met houten huizen schade berokkenen aan het Natura2000-gebied waarin ze komen te liggen. Ook stelde hij dat het nut van het project niet is aangetoond en dat Zeeland daardoor op slot gaat voor verdere ontwikkelingen.

Volgens het provinciebestuur blijkt uit de passende beoordeling van een ecoloog dat Brouwerseiland geen schade toebrengt aan de natuur. In het plan zelf zijn ook maatregelen opgenomen om negatieve effecten te verzachten. Omdat zeker is dat er geen schade wordt toegebracht aan het natuurgebied, zijn de initiatiefnemers niet verplicht 'een dwingende reden van groot openbaar belang' aan te voeren voor de aanleg. Aangezien er geen stikstofnorm wordt overschreden en het beslag op de ruimte beperkt is, gaat Zeeland door de aanleg van Brouwerseiland niet op slot voor andere initiatieven, aldus het provinciebestuur. GroenLinks was daar bang voor.

poll

Ik wil het geslacht van mijn kind zo vroeg mogelijk weten

Ik wil het geslacht van mijn kind zo vroeg mogelijk weten

  • Eens (32%)
  • Oneens (68%)
258 stemmen