FLITS Bouw Gezondheidscentrum in Oostburg begint

OOSTBURG De benedenverdieping van het ziekenhuis in Oostburg verandert komend jaar in een Gezondheidscentrum. Daar werken zorgaanbieders uit de regio samen. De verbouwing begint komende week.

In het Gezondheidscentrum komen onder meer de apotheek, huisartsenpraktijk De Bruyckere, fysiotherapie, podotherapie, een psychologenpraktijk en een verbinding met de ouderenzorg van het naastgelegen Warmande. De huisartsenpraktijk Oostburg-Cadzand zat al in het ziekenhuis en sluit zich ook aan.

Het centrum is juist in een regio als West-Zeeuws-Vlaanderen een verrijking, vindt René Smit, bestuursvoorzitter bij ZorgSaam. "Deze streek vergrijst, het aantal inwoners neemt af. Bovendien zijn de afstanden relatief groot. Daar komt het toerisme in de zomermaanden nog bij. Dit is dus een ingewikkeld gebied."

Maar de vorming van het centrum zet nadrukkelijk in op méér dan alleen behoud van de huidige voorzieningen. "De patiënten gaan erop vooruit", verklaart Michel de Meijer van de huisartsenpraktijk Oostburg-Cadzand. Hij wijst erop dat zorgverleners straks gemakkelijk ‘even bij elkaar binnenlopen’. "Dat doe ik nu al regelmatig met bijvoorbeeld een internist van het ziekenhuis. Ik loop dan even naar boven om te overleggen. Op die manier kun je snel knopen doorhakken."

De verbouwing in het ziekenhuis begint komende week. Het ziekenhuis heeft daarom tot 1 april een tijdelijke ingang aan de zijkant van het gebouw. Parkeren kan aan de achterzijde. In april verhuist de apotheek - als eerste - naar het nieuwe Gezondheidscentrum.

Meer over dit onderwerp in de papieren krant van woensdag

poll

Ook in Zeeland kun je carrière maken

Ook in Zeeland kun je carrière maken

  • Eens (63%)
  • Oneens (37%)
1950 stemmen