Flits Boekenmolen brengt leesplezier op platteland

MELISKERKEBijna achttien jaar geleden dachten velen dat een boekenwinkel op het platteland net buiten Meliskerke het niet lang uit zou houden.

Maar eind 2016 staat De Boekenmolen voor de derde verbouwing. Lezers komen van heinde en verre om juist bij de Meliskerkse molen een boek te scoren. Bianca Bijkerk bijvoorbeeld,  is heel blij met De Boekenmolen. Ze loopt in een Middelburgse boekhandel nog wel eens tegen een boek aan, dat haar de moeite waard lijkt voor haarzelf of voor een ander. ,,Maar dan koop ik het niet direct. Ik ga liever later naar De Boekenmolen om aan Willy te vragen of het iets voor me, of voor degene aan wie ik het wil geven, is."

Willy Wouters glimlacht als ze de uitspraak hoort. Het is mooi als klanten op je oordeel afgaan en tevreden zijn met het advies. En het is dé reden dat De Boekenmolen na dik 17 jaar nog floreert. De huidige gemeente Veere geeft niet gauw een vergunning af voor vestiging van detailhandel buiten een dorpskern, maar B en W willen een kleine uitbreiding van de boekhandel wel toestaan. 

,,De oppervlakte verdubbelen door er een deel aan de zijkant bij te zetten, mag niet. Maar een kleine uitbouw aan de voorkant kon de goedkeuring van het college wel wegdragen. Het is maar tien vierkante meter, maar dan kunnen de kaartenstandaards naar voren en kun je toch wat makkelijker rondlopen in de winkel", betoogt Wouters. Ze hoopt dat de verbouwing volgend voorjaar plaatsvindt, zodat De Boekenmolen rond Pasen in een iets grotere winkel draait.

lees vrijdag 25 november een uitgebreidere reportage in de editie Walcheren

foto-onderschrift Ruben Oreel 

Willy Wouters (links) laat Bianca Bijkerk een nieuw, spannend jeugdboek zien.

poll

Ik wil het geslacht van mijn kind zo vroeg mogelijk weten

Ik wil het geslacht van mijn kind zo vroeg mogelijk weten

  • Eens (32%)
  • Oneens (68%)
257 stemmen