FLITS Bloemen maken de winter in Brugge

Brugge - Het historische Oud Sint Janshospitaal in Brugge is door florale grootmeesters compleet gehuld in spectaculaire bloemendecoraties. Bloemenliefhebbers kunnen   ‘Winter Moments with Flowers’  nog tot eind deze maand bezoeken.

Het bloemenevenement wil ook een platform bieden voor jong talent en liefhebbers van de bloemsierkunst. Je kunt er de kerstsfeer opsnuiven met creaties in de vier natuurelementen: water, aarde, lucht en vuur. Het contrast van bloemen en winter maakt de winter pas écht magisch en er is van alles te beleven. 

Een van de blikvangers is de bouw van een grote bebloemde indoor iglo. Hiermee willen de organisatoren meteen ook een gooi doen naar een vermelding in het Guinness Book of Records. Hiervoor werden maar liefst tweehonderdvijftig orchideeëntakken gebruikt. Op elke tak zitten een vijftiental bloempjes. Een andere eyecatcher is de toren van Babel, gedecoreerd met fraaie kerstballen omhuld door gekleurde wol. Tussen de kerstballen prijken de meest kleurrijke bloemen. Alle gangen van het complex zijn gedecoreerd waarbij de natuurelementen aan bod komen. Zo is er een gang volledig ingericht in het vuurthema. Op het binnenplein van het complex lokt een tapijt van dikke sneeuwballen de aandacht. 

Designer Sébastien Dossin plaatste op bijzondere wijze kleurrijke paradijsvogels tegen een ijzige, kille winterlucht . De vogels zijn uitgebeeld door de paradijsvogelbloem. Wereldklasse is te vinden in de zaal waarin de Duitse meesterflorist Gregor Lersch zijn kunnen toont en waar bezoekers een workshop kunnen volgen. Je kunt er ook naar hartenlust inspiratie opdoen voor de tafeldecoratie tijdens de komende feestdagen:  de laatste trends ontdekken, demonstraties volgen of zelfs deelnemen aan interactieve workshops. Verder zijn er ook nog florale bloemenshows in combinatie met prachtige livemuziek door het Conservatorium van Brugge. Niet alleen de inhoud van Winter Moments is magisch. De locatie is iets voor een prentbriefkaart in het oude hospitaal, langs de Reie, in het hartje van het Middeleeuwse Brugge.

‘Winter Moments with Flowers’ is nog tot en met dinsdag 29 november op de site Oud Sint-Jan te bezoeken.  Dagelijks van 10 tot 18 uur. Meer informatie en kaarten reserveren via wintermoments.be

poll

Ook in Zeeland kun je carrière maken

Ook in Zeeland kun je carrière maken

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
1773 stemmen