FLITS Baggerwerk in grachten rond Sluis

SLUIS De gemeente Sluis en waterschap Scheldestromen beginnen komende week met het baggeren van de grachten rond Sluis. Het gaat om het water in een halve cirkel rond de oostkant van Sluis: van de Damse Vaart in het zuiden tot aan de Hoogstraat in het noorden.

Het baggeren gebeurt voor het grootste deel vanuit een zuigerbootje en voor een klein gedeelte met een graafmachine. Ook de oevers worden opgeknapt. De verwachting is dat er zo’n 25.000 kuub bagger uit de grachten wordt gehaald. Het meeste wordt met buizen naar de Paspolder, ten noorden van Sluis, getransporteerd. Daar moet de baggerspecie drogen. Na een jaar wordt het verwerkt in de grond.

Het baggerwerk, dat wordt uitgevoerd door aannemer EVS uit Axel, kost 800.000 euro. De klus is naar verwachting in april klaar.

Het werk is onderdeel van de aanpak van de buitenwallen van Sluis, dat voor het grootste deel door de provincie Zeeland wordt uitgevoerd. Een groot deel van die historische buitenwallen, die inmiddels zo goed als verdwenen waren uit het landschap, werd de afgelopen maanden gereconstrueerd. Daarbij was ook een deel van de Paspolder, waar het werk met genoemde baggerspecie uiteindelijk wordt afgemaakt.

poll

Ik wil het geslacht van mijn kind zo vroeg mogelijk weten

Ik wil het geslacht van mijn kind zo vroeg mogelijk weten

  • Eens (27%)
  • Oneens (73%)
721 stemmen