Volledig scherm
Zaalvoetbal © Pro Shots / Kay Int Veen

Zaalvoetballers winnen oefenduel met België

Het Nederlands zaalvoetbalteam heeft vanavond in Almere de eerste van twee oefenduels met België gewonnen. Oranje, dat in voorbereiding is op het EK-kwalificatietoernooi begin april in het Georgische Tblisi, won met 6-3 na een 2-2-ruststand.

De doelpunten voor de ploeg van bondscoach Max Tjaden werden gemaakt door Said Bouzambou, Yoshua St. Juste, Lahcen Bouyouzan, Mats Velseboer (2) en aanvoerder Zaid El Morabiti. Doelman Peter Rozenbeek werd vooraf gehuldigd vanwege zijn 75e interland. Morgen treffen beide ploegen elkaar opnieuw in Almere.

  1. Maarten Wijffels: Van Persie keert terug bij Oranje

    Maarten Wijffels: Van Persie keert terug bij Oranje

     Dick Advocaat heeft de deur opengezet voor een terugkeer van Robin van Persie bij Oranje. Dat de 34-jarige spits op de voorlopige lijst staat voor de WK-kwalificatie-interlands van 31 augustus en 3 september tegen Frankrijk en Bulgarije mag hij als een prikkel opvatten. Voetbalverslaggever Maarten Wijffels denkt dat de kans heel reëel is dat Van Persie terugkeert: ,,Het zou wel opportunistisch zijn, maar Frankrijk-Nederland wordt een wedstrijd van alles of niks".