article
1.6282125
Meehelpen op de boerderij van haar vriend en ontspannen bij het Veerse Meer; na een druk studiejaar komt Jennifer de Vos (17) in Arnemuiden tot rust. "Let maar niet op de rommel hoor", roept Jennifer terwijl ze zich handig langs twee langharige honden beweegt. "Mijn vader is de schuur aan het opruimen, vandaar dat het een beetje een zooitje is." De tuin ziet er desondanks nog steeds netjes en fleurig uit; keurig gesnoeide bloeiende bloemen staan sierlijk op de kleurrijke tegels.
'Zeeland biedt alles voor vakantie'
Meehelpen op de boerderij van haar vriend en ontspannen bij het Veerse Meer; na een druk studiejaar komt Jennifer de Vos (17) in Arnemuiden tot rust. "Let maar niet op de rommel hoor", roept Jennifer terwijl ze zich handig langs twee langharige honden beweegt. "Mijn vader is de schuur aan het opruimen, vandaar dat het een beetje een zooitje is." De tuin ziet er desondanks nog steeds netjes en fleurig uit; keurig gesnoeide bloeiende bloemen staan sierlijk op de kleurrijke tegels.
http://www.pzc.nl/extra/zomer/zeeland-biedt-alles-voor-vakantie-1.6282125
2016-08-22T06:00:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6282162.1471803375!image/image-6282162.JPG
Arnemuiden,Vakantie,Jennifer de Vos,hermes
Zomer
Home / Extra / Zomer / 'Zeeland biedt alles voor vakantie'

'Zeeland biedt alles voor vakantie'

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Jennifer, haar vader Piet en de honden Fox en Django genieten thuis in Arnemuiden van de zomer.
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Jennifer de Vos.
   Fotograaf
  Meehelpen op de boerderij van haar vriend en ontspannen bij het Veerse Meer; na een druk studiejaar komt Jennifer de Vos (17) in Arnemuiden tot rust. "Let maar niet op de rommel hoor", roept Jennifer terwijl ze zich handig langs twee langharige honden beweegt. "Mijn vader is de schuur aan het opruimen, vandaar dat het een beetje een zooitje is." De tuin ziet er desondanks nog steeds netjes en fleurig uit; keurig gesnoeide bloeiende bloemen staan sierlijk op de kleurrijke tegels.

  Met een glas water in haar hand neemt de 17-jarige plaats in een van de tuinstoelen die in de zonnige achtertuin staan. De blonde hond Fox nestelt zich meteen aan haar voeten. Terwijl ze al strelend wat losse plukken uit zijn verharende vacht haalt, legt ze uit waarom ze dit jaar in Zeeland blijft: "In februari ben ik nog op wintersport geweest, daarom is het helemaal niet bij me opgekomen om deze zomervakantie weer weg te gaan. Bovendien, als al die buitenlandse toeristen zich een hele zomervakantie op Walcheren kunnen vermaken dan lukt mij dat ook wel."

  Geen stress

  Wat ze Zeeuwse thuisblijvers wil aanraden is om een vakantiebaantje te nemen. Zelf werkt ze bijvoorbeeld regelmatig in keukenspullenwinkel Saartje in Veere. "Verder ben ik eigenlijk overal en nergens te vinden", zegt ze, "Maar ik zit ook regelmatig gewoon thuis in de achtertuin. Ik vind het eerlijk gezegd helemaal niet zo erg om af en toe helemaal alleen te zijn en niets te doen te hebben. De stress en druk van school valt dan even helemaal weg en je komt echt tot rust. Zulke momenten zijn zeldzaam als het studeren weer begint."

  Na de zomervakantie begint de Arnemuidse aan haar tweede jaar van de Lerarenopleiding Maatschappijleer aan Hogeschool Rotterdam. Ze woont niet op kamers en moet iedere dag op en neer reizen. "Aan het einde van de vakantie heb ik een hertentamen. Daardoor is het nodig dat ik ook nu weleens een boek opensla." Toch ruïneert dat volgens haar niet de rustperiode die bij de zomer hoort. "Het creëren van een vakantiegevoel heb je zelf in de hand", reageert ze nuchter. "Zeeland bevat alle elementen die je nodig hebt voor een vakantie. Wat je daar mee doet, bepaal je zelf. Door bijvoorbeeld buiten te eten kun je al een meer ontspannen gevoel krijgen."

  Kano

  Maar het ultieme vakantiegevoel vormt voor de studente een dag doorbrengen bij het Veerse Meer. Ze is van plan daar vanmiddag samen met haar vader en moeder en de twee honden naartoe te gaan. De donkerharige Django, die een eindje verderop in de achtertuin ligt, tilt zijn kop op alsof hij weet waar we het over hebben. "Alles gaat dan mee in de auto en Django en Fox zijn altijd super enthousiast. Zij mogen ook weleens mee op de kano. Dan zit bijvoorbeeld mijn vader in het midden, Fox voorop en Django achterop. Zo peddelen we dan over het Veerse Meer. Dat levert behoorlijk wat nastarende blikken op."

  In het verleden waren dagjes aan het Veerse Meer ook vaste prik voor het gezin. Toen ving Jennifer samen met haar zus en twee broers regelmatig kwallen, krabben en vissen. Niet met een visnet, maar gewoon met de blote handen. "We lieten de krabben dan tegen elkaar racen. Dat was echt geweldig." Nu vangt ze nog weleens beestjes, maar dan voor het plezier van haar jonge neefjes en nichtjes. Geprikt door een kwal is ze nog nooit.

  Combine

  Haar vriend Daan van de Velde woont op een akkerbouwbedrijf in Dreischor. Meewerken op de boerderij bevalt haar prima. "Ik vind het echt leuk om rond te rijden in een combine of dingen omhoog te liften met een heftruck." Onlangs zei haar vriend: "Geen wonder dat je het werk op de boerderij zo leuk vindt; je krijgt alleen de leuke kant te zien." Ze besloot toen een dagje mee te gaan met het selecteren. "Je loopt dan door de aardappels en moet continu bukken en graven om de rotte ervan tussen te halen." Ze gaat dan toch liever kersenplukken in de boomgaard van zijn broer.

  Buitenzijn en haar vriend zien, vat volgens Jennifer haar vakantie samen. "En als het regent ga ik bijvoorbeeld shoppen in Brugge of Gent; dat zijn mooie steden op een steenworp afstand waar je je prima kunt vermaken." Hoewel vakantie in eigen regio haar goed is bevallen, overweegt Jennifer toch om volgend jaar een buitenlandreis te maken. Met vrienden naar Italië lijkt haar wel wat.