article
1.6335179
GOES - Klimmen en klauteren over hindernissen op een kilometers lang parcours. Dat is de Zeeuwse Obstacle Run. Je hoeft geen afgetrainde spierbundel te zijn om mee te doen.
Obstacle Run Zeeland: Sportief feestje voor iedereen
GOES - Klimmen en klauteren over hindernissen op een kilometers lang parcours. Dat is de Zeeuwse Obstacle Run. Je hoeft geen afgetrainde spierbundel te zijn om mee te doen.
http://www.pzc.nl/extra/zomer/obstacle-run-zeeland-sportief-feestje-voor-iedereen-1.6335179
2016-09-02T18:33:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6335185.1472841111!image/image-6335185.JPG
Goes,Vakantie,Zeeuwse Obstacle Run,hermes
Zomer
Home / Extra / Zomer / Obstacle Run Zeeland: Sportief feestje voor iedereen

Obstacle Run Zeeland: Sportief feestje voor iedereen

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Maris en Ron zijn bezig met een parcours bij de brug.
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Angelo (boven) en Rico zijn de organisatoren van de trail.
   Fotograaf
  GOES - Klimmen en klauteren over hindernissen op een kilometers lang parcours. Dat is de Zeeuwse Obstacle Run. Je hoeft geen afgetrainde spierbundel te zijn om mee te doen.
  Met een beetje fatsoenlijke conditie zou je gewoon mee moeten kunnen doen.

  Grote betonnen buizen waar je doorheen moet klimmen, hopen grind die getrotseerd moeten worden, het kanaal waar je met kano's overheen moet en een modderglijbaan. Dit is nog maar een kleine greep uit de hindernissen die dit jaar onderdeel zijn van het parcours van de Zeeuwse Obstacle Run. Parcoursbouwer Angelo de Putter (37) uit Axel is tevreden over het parcours van dit jaar "Er zitten veel mooie stukjes in", vertelt hij "Als de mensen straks moe maar voldaan over de finish komen, is de dag voor mij een succes."

  Goed doel

  Stichting Jayden en Fitland organiseren het sportieve evenement dit jaar voor de derde keer. De stichting werd drie jaar geleden benaderd door Fitland. Het bedrijf heeft meerdere sportscholen en een welnesscentrum in Goes en wilde graag een Obstacle Run organiseren. Ze zochten nog een goed doel en na eerdere samenwerkingen met Stichting Jayden was dit een mooie aanvulling. "We waren meteen enthousiast over het idee maar moesten wel uitkijken dat we niet te veel hooi op onze vork zouden nemen", aldus Sabine Maas (44) van Stichting Jayden "Angelo is een collega van mij en ik wist dat hij vaak aan dit soort runs meedoet als hobby. Ik heb hem gevraagd of hij het zag zitten dat te organiseren. Toen hij erbij kwam, zijn we gelijk aan de slag gegaan."

  Stichting Jayden zamelt geld in voor onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker en organiseert meerdere sportieve evenementen. Bijvoorbeeld de Nightrun en spinningmarathon "Dat is niet bewust maar met sportieve evenementen trek je wel het meeste publiek", licht Maas toe ,,Daarnaast ben je met dit soort evenementen met je gezondheid bezig en wij zetten ons in voor de gezondheid van kinderen. Dat sluit mooi op elkaar aan."

  Burpees

  Deelnemers aan de Zeeuwse Obstacle Run kunnen zich individueel opgeven, als koppel of in een team van vier. Daarna is er de keuze uit een parcours van acht of twaalf kilometer. Het parcours loopt rondom en door Goes en zit vol uitdagende hindernissen. Lukt het je niet om een hindernis te doen, moet je tien Burpees (een fitnessoefening waarbij je een push-up combineert met een sprong, red.) doen en mag je gewoon weer verder. "Ik wil het parcours toegankelijk houden voor iedereen", aldus De Putter ,,Met een beetje fatsoenlijke conditie zou je gewoon mee moeten kunnen doen."

  Ieder jaar probeert De Putter iets te wijzigen aan dat parcours. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. "Bij normale Obstacle Runs wordt het inschrijfgeld geïnvesteerd in de hindernissen, bij ons is dat niet het geval", leg De Putter uit. De opbrengst gaat namelijk naar het onderzoek waar de stichting geld voor inzamelt. Daardoor is het evenement afhankelijk van sponsoren. "En ik kan natuurlijk moeilijk tegen een betonleverancier zeggen dat hij een stapel hout moet leveren", aldus De Putter. Toch zie je zijn ogen oplichten en mondhoeken opkrullen als hij vertelt over het evenement en het parcours van dit jaar. "Zo'n Obstacle Run zit gewoon helemaal in m'n straatje en de gedachte dat je het voor een goed doel organiseert, maakt het alleen maar mooier."

  Maas en De Putter verwachten ongeveer 250 deelnemers aan de start, maar dat mogen erwat hen betreft 500 worden.

  Inschrijven kan zaterdag nog tot 13.00 uur. Gewoon jezelf melden bij de start bij Fitland XL en je krijgt een plekje op de startlijst.