article
1.1713933
Geachte lezer, Bijna vijf jaar vul ik des donderdags dit hoekje.
Miljonair
Geachte lezer, Bijna vijf jaar vul ik des donderdags dit hoekje.
http://www.pzc.nl/extra/dossiers/miljonair-1.1713933
2012-02-02T07:06:04+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.5362208.1445504847!image/image-5362208.jpg
Dossiers
Home / Extra / Dossiers / Miljonair

Miljonair

  • Afbeelding
   Fotograaf
  Geachte lezer, Bijna vijf jaar vul ik des donderdags dit hoekje.

  Dit wordt mijn laatste schrijfsel; ik heb de vergoeding die ik voor mijn stukjes ontvang niet langer nodig. Ik word namelijk multimiljonair. Ik verhuis straks met de complete familie naar een fantastisch kasteel in de Dordogne. Ik schaf mij een jacht aan waarop zelfs wijlen Prince de Lignac stinkend jaloers zou zijn, en drink voortaan uitsluitend nog champagne bij het ontbijt. Zeker en vast: binnenkort sta ik op de eerste plaats van de
  Quote 500. Hoe een eenvoudig mulo-klantje het zover kan schoppen? Dat is simpel. De voorbije weken stroomde mijn computer vol met e-mails waarin mij ('oh, lucky you') grote rijkdommen in het vooruitzicht worden gesteld. Zo kreeg ik bericht van de Citibank International PLC New York die 14,3 miljoen dollar te vergeven heeft. Een zekere mr. James Hegarty deed mij vanuit Maleisië de hartelijke groeten en berichtte en passant dat hij met 9,5 miljoen dollar in zijn maag zit. Uit Benin kreeg ik een mail waarin mij werd gemeld dat ik na overmaking van een luttel bedragje schathemeltjerijk zal worden. Miss Sadaf Hani uit Senegal liet weten dat God in haar is gevaren en dat zij daarom de erfenis die haar vader haar naliet (een slordige zes miljoen) onder de behoeftigen wil verdelen.

  De Asia Pacific Lottery Organization feliciteerde mij hartelijk met een door mij gewonnen prijs van een miljoen dollar. En zo waren er nog een stuk of tien van die mails. De enige tegenprestatie die van mij werd verlangd, is dat ik mijn banknummer en nog wat andere persoonlijke gegevens doorspeel. Als een hongerige hond lig ik op de deurmat te wachten tot de eerste cheque door de brievenbus glijdt. Maar het enige wat ik tot dusver ontving was een zakje chocoladereepjes van de Postcodeloterij.

  PS: Mocht u mij volgende week toch weer op deze plaats aantreffen, dan weet u dat er iets mis is gegaan.