article
1.6163375
De Britten willen eruit, de Belgen zijn eruit en ik ben er ook uit.
Uit, uit, uit
De Britten willen eruit, de Belgen zijn eruit en ik ben er ook uit.
http://www.pzc.nl/extra/columns/columns-marleen-blommaert/uit-uit-uit-1.6163375
2016-07-04T06:00:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.3970187.1479714189!image/image-3970187.jpg
Hulst,Taal,Radio 1,Column,hermes
Columns Marleen Blommaert

Uit, uit, uit

Foto's
1
Reacties
Reageer
  De Britten willen eruit, de Belgen zijn eruit en ik ben er ook uit.

  Het is uit met Radio 1. Rexit. Over en sluiten. Vrolijk stond hier altijd de radio op 1. Zeker in het weekend was dat genieten van natuur-, geschiedenis-, nieuws- en onderzoeksprogramma's. Nu niet meer.

  De zuivering begon in de auto waar inmiddels MNM de vaste zender is geworden. Een Belgische zender met veel muziek. De kinders worden er veel vrolijker van als ze meerijden. Soms zingen ze zelfs mee.

  Op de slaapkamer stond nog wel radio 1 op. Mijn slaap en nachtrust hangen samen met die prachtige stemmen die in alle rust de dag van morgen alvast een beetje inleiden terwijl ik langzaam wegdoezel. 'Met Het Oog Op Morgen' is mijn glaasje warme melk na, dan wel voor, een drukke dag.

  Iemand, ergens ver weg van de werkelijke wereld, dacht echter dat het een goed idee was om meer dan twee maanden lang de godsganse dag op radio 1 aan sport te besteden. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat, 7 dagen van de week. Weg Nieuwsshow, weg OVT, weg Argos en zaterdag als klap op de vuurpijl ook weg 'Oog'.

  Want ja strafschoppen hè….

  Ik heb het NPO-beleidsplan eens opgezocht en gekeken wie nou eigenlijk de doelgroep is van Radio 1. Wat zeggen zij zelf over hun doelgroep: 'Mensen met een brede nieuwsbehoefte en interesse in maatschappelijke thema's en achtergronden'. Daarom meer dan twee maanden de hele dag sport. Lekker breed. Om die reden hebben ze ook een waarzegster ingehuurd om de uitslagen te voorspellen, een lolbroek reist Belgen achterna en maakt mopjes over het kruiskrabben van een Duitser. Van een niveau dat een gemiddelde kleuter zou zeggen: doe eens een beetje volwassen.

  Zullen we er voor het gemak vanuit gaan dat mensen die sport wil kijken daar volop gelegenheid voor hebben? Niemand, maar dan ook niemand zit te wachten op een radio 1 sportzomer van dergelijke marathonproporties. Raad eens hoe het beleidsplan van de NPO heet… Het Publiek Voorop.