article
1.6248565
Voor wie geboren is op de Beestenmarkt staat de toekomst eigenlijk al geschreven. Meestal is het hier een dolle beestenbende.
Beesten
Voor wie geboren is op de Beestenmarkt staat de toekomst eigenlijk al geschreven. Meestal is het hier een dolle beestenbende.
http://www.pzc.nl/extra/columns/columns-marleen-blommaert/beesten-1.6248565
2016-08-08T06:00:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.3970187.1479714189!image/image-3970187.jpg
Fauna,Dierenwelzijn,Huisdier,hermes,Vlissingen
Columns Marleen Blommaert

Beesten

Foto's
1
Reacties
Reageer
  Voor wie geboren is op de Beestenmarkt staat de toekomst eigenlijk al geschreven. Meestal is het hier een dolle beestenbende.
  En ik? Ik loop met een dweiltje achter iedereen aan met een sussend woord voor allen.

  Toen we hier jaren geleden kwamen, zat bij de koop van het huis een lijst van spullen die erbij hoorden. Daar stonden ook negen ganzen op. We namen onze twee Haagse katten mee en zo hadden we opeens elf beesten. De magische grens van twee handen voorbij. De kinderen waren nog jong. Er kwam een hond, nog een kat, kippen en toen raakten we de tel kwijt. Een nest kittens volgde en nog een hond. Een heuse kinderboerderij.

  Maar in de loop der jaren werd het stiller op het erf. De vos kwam langs en hielp ons in een winter van alle ganzen af. In het voorjaar erna volgde de laatste kip. Daar bleef het niet bij. Begin dit jaar moesten we afscheid nemen van de ouwe trouwe herder en de voorlaatste kat uit het nest.

  Onze kinderen gingen ook het huis uit rond die tijd. Wat mij restte, was slechts 1 man, 1 hond, 1 kat en nul kinderkens.

  Met al die sterfelijkheid begon het wat ongemakkelijk stil te worden om ons heen. Praktisch was het wel. Een stuk minder gesjouw met voedsel. Qua kattenbak ook overzichtelijk. Scheelt bovendien een klein fortuin aan dierenartskosten. Alleen maar voordelen.

  Totdat meneer B. tegen zijn jongste dochter zei: ,,Zeg, vind je ook niet dat we om een kitten moeten?" Op een boerderij waren twee piepkleine kittens die nog een goed thuis zochten. En ook in het asiel zat nog een lapjeskat die een thuis zocht. Gelukkig is het vakantie. De hond raakt zo opgewonden dat hij alles onderspuugt. De asielkat vertrouwt de hond niet. En ik? Ik loop met een dweiltje achter iedereen aan met een sussend woord voor allen. Ik zoek voor ieder kitten een aparte bak, want een bak delen, daar doen we niet aan. Ga je nog ergens heen? vraagt men mij. Jazeker, meerdere malen per week naar de dierenwinkel om vers kattengrit.