article
1.6299549
Tijdens de Tour de France kijk ik altijd op de Belgische televisie naar de etappes.
Keuken
Tijdens de Tour de France kijk ik altijd op de Belgische televisie naar de etappes.
http://www.pzc.nl/extra/columns/columns-maikel-harte/keuken-1.6299549
2016-08-27T06:30:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.3970196.1473766168!image/image-3970196.jpg
Terneuzen,Culinair,Taal,Column,hermes
Columns Maikel Harte

Keuken

Foto's
1
Reacties
Reageer
    Tijdens de Tour de France kijk ik altijd op de Belgische televisie naar de etappes.

    Ik hoor liever Michel Wuyts en José de Cauwer dan Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot van de NOS. Nu gaat het bij die twee Belgen af en toe helemaal nergens over, maar dat vind ik dan juist wel leuk. Het lijkt me ook moeilijk om wielercommentator te zijn. De uitzendingen beginnen om 14.00 uur en dan is er vaak nog minimaal 100 kilometer te fietsen totdat ergens rond een uur of vijf gefinisht wordt. Tot die tijd gebeurt tegenwoordig niet zoveel.

    Ook tijdens de laatste Tour domineerde de Engelse Sky-ploeg van de latere winnaar Chris Froome de koers en daar wordt het niet spannender van. Urenlang gebeurt er dan niets en waar moet je het dan over hebben?

    Ik herinner me dat ze het een paar weken geleden tijdens zo'n etappe over eten hadden. Michel Wuyts beklaagde zich over het diner dat ze de avond ervoor in een Frans restaurant hadden genuttigd en José de Cauwer bevestigde dat het niet lekker was, waarop Wuyts zich hardop afvroeg waarom de Franse keuken zo beroemd was. Ik begrijp dat ook niet. Ik eet zelden echt lekker in Frankrijk. Dat heb ik wel eens eerder geschreven en ook nu zal ik er door mijn ome Pascal uit Frankrijk, mijn Franse wielervriend Christian en Maarten, de grootste francofiel uit m'n omgeving, wel weer op gewezen worden dat ik er helemaal naast zit, maar de opmerkingen van Wuyts en De Cauwer, toch al jaren goed voor minimaal drie weken per jaar een toertje door heel Frankrijk, bevestigden mijn mening.

    José de Cauwer voegde er nog aan toe dat je wat eten betreft beter commentator in de Giro d'Italia kan zijn. Ook daar moet ik hem gelijk in geven, want we hebben gisteren weer heerlijk gegeten. Groeten uit San Mauro a Mare. En mama: we zitten hier gelukkig veilig.