article
1.6397969
De Nederlandse taal is weer een woord rijker geworden deze week. De hoodvlogger was niet weg te slaan uit het nieuws.
Hoodvloggen
De Nederlandse taal is weer een woord rijker geworden deze week. De hoodvlogger was niet weg te slaan uit het nieuws.
http://www.pzc.nl/extra/columns/columns-maan-leo/hoodvloggen-1.6397969
2016-09-16T06:00:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4161205.1475821783!image/image-4161205.jpg
Middelburg,Sociaal en maatschappij,Internet,Media,Social media,Smartphone,vloggen,Hoodvlogger,Hoodvloggen,hermes
Columns Maan Leo
Home / Extra / Columns / Columns Maan Leo / Hoodvloggen

Hoodvloggen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  De Nederlandse taal is weer een woord rijker geworden deze week. De hoodvlogger was niet weg te slaan uit het nieuws.
  Deze buurt is een goudmijn voor elke hoodvlogger.

  De hele situatie klinkt als een nieuwe productie van de makers van New Kids, de serie over asociale brabo’s die hun tijd verdoen rond snackbar ’t Pleintje in Maaskantje. In deze reïncarnatie zijn het Turkse jongeren die de Zaandamse Vomar onveilig maken en wordt het showgehalte verhoogd door het feit dat ze zichzelf filmen.

  Ik probeer me iets voor te stellen bij een hoodvlogger die in mijn Edelstenenbuurt actief zou zijn. Oppervlakkig gezien zou deze buurt voor elke hoodvlogger een goudmijn kunnen zijn. In de afgelopen maanden werd binnen een straal van 100 meter rond mijn huis een bordeel opgerold, vond men een ontzagwekkende hoeveelheid wapens en deed de politie diverse druggerelateerde invallen. Koren op de molen van de hoodvlogger, zou je zeggen. Bring on the smartphones! Winkelcentrum Dauwendaele is de nieuwe Vomar! En trommel een boterzachte politica van het nabijgelegen provinciehuis op om er een flinke portie intimidatie op los te laten!

  Maar als ik zelf de camera ter hand zou nemen in de hoedanigheid van hoodvlogger, zou het beeld al snel kantelen. Ik zou de kinderen filmen die in de hitte in een zwembadje op het plein aan het poedelen zijn. Ik zou mijn buurvrouw interviewen terwijl ze met zorg de rozen in haar tuin ontdoet van dorre blaadjes. Ik zou laten zien hoe mijn overbuurvrouw en haar vriend in de namiddagzon op hun terrasje genieten van een glaasje sap. Ik zou de barbecue tonen die drie families in de straat samen organiseren. Ik zou het meisje filmen dat elke ochtend haar boterhammen aan de meeuwen voert.

  Ik vrees dat mijn perspectief op deze buurt niet echt hoodvlogwaardig is. Misschien is deze carrièreswitch toch niet aan mij besteed.