article
1.6270384
Dibbe duikt de watergang in. Het is er warm genoeg voor. De zomer is terug.
Dag vakantie
Dibbe duikt de watergang in. Het is er warm genoeg voor. De zomer is terug.
http://www.pzc.nl/extra/columns/columns-jan-van-damme/dag-vakantie-1.6270384
2016-08-17T05:30:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.5598367.1473765733!image/image-5598367.jpg
Middelburg,Taal,Zomer,Vakantie,Dibbe,Hond,Column,hermes
Columns Jan van Damme
Home / Extra / Columns / Columns Jan van Damme / Dag vakantie

Dag vakantie

Foto's
1
Reacties
Reageer
  Dibbe duikt de watergang in. Het is er warm genoeg voor. De zomer is terug.

  Als onze zwart-witte viervoeter naar de overkant zwemt drijft haar staart gracieus achter haar aan. Verderop vliegen twee eenden met veel gesnater op. Zij hebben het niet op honden die van de waterkant houden.

  Mijn vakantie is voorbij. Althans, vandaag is de laatste dag. Een beetje onbestemd gevoel heeft zich van me meester gemaakt. Ik herken het van voorgaande jaren. De knop moet om. Waar is mijn agenda eigenlijk? En ja, ik weet het, er zitten grote nazomer- en filmfestivals aan te komen. Het wordt, om het positief te zeggen, gezellig druk. Weet ik het wachtwoord van mijn computer nog wel?

  Nu heb ik mijn korte broek nog aan. Halflang, beter gezegd. Die berg ik vanavond op om hem pas volgend jaar zomer weer uit de kast te halen.

  Het is echt zo'n middag om een laatste vakantiewandeling langs de sportvelden aan de noordrand van Middelburg te maken. Dibbe is daar gek op. Eenden, konijnen, haar pret kan niet op.

  Terwijl zij de waterkant inspecteert, strijken we neer op een bankje met uitzicht op de eerste rotonde van de N57 als je van Middelburg richting Vrouwenpolder rijdt. Het is druk. Veel campers en auto's met caravans. Richting kust. Zij wel. Lichtgrijs, zwart, donkergrijs, wit. Wat ziet ons wagenpark er ongelooflijk saai uit. Als je een auto met een echt kleurtje hebt, val je vandaag de dag van een kilometer afstand op.

  Ik wens al die vrolijke vakantiegangers een zonnige zomer in Zeeland toe. Zo sportief ben ik dan ook wel weer. Als ze hier toch naar toe komen, laat al die rustzoekers ons landje dan ook maar op z'n mooist zien. Bovendien. de boeren kunnen nog best een paar droge dagen gebruiken.

  Zo. Einde vakantie. We gaan elkaar vast nog zien.