article
1.6235467
Ik kan niet wachten tot het vrijdag is. Dan beginnen de Olympische Spelen.
Sportzomer
Ik kan niet wachten tot het vrijdag is. Dan beginnen de Olympische Spelen.
http://www.pzc.nl/extra/columns/columns-ernst-jan-rozendaal/sportzomer-1.6235467
2016-08-02T05:00:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4165071.1471324138!image/image-4165071.jpg
Middelburg,Olympische Spelen,Sportzomer,Column,hermes
Columns Ernst Jan Rozendaal

Sportzomer

Foto's
1
Reacties
Reageer
  Ik kan niet wachten tot het vrijdag is. Dan beginnen de Olympische Spelen.

  Eindelijk weer avonden aaneen gevuld met geouwehoer over sport. Ik was eraan gewend geraakt. Zeg maar gerust verslaafd.

  Het EK voetbal was het aankijken niet waard natuurlijk, maar elke avond zat ik voor de buis bij Studio France. Daar zaten de beste stuurlui op een rode bank, terwijl teckel Messi rond hun voeten drentelde. En maar lekker afgeven op de vierentwintig ploegen die zich wél hadden gekwalificeerd.

  Dat het vaak helemaal niet over voetbal ging, maakte mij niet uit. Als het je niet interesseert wie er wint, kan het je ook weinig schelen welke tactiek er werd gevolgd en of die werkte. Is Cristiano Ronaldo wel of niet homo? Dat was een vraag die ertoe deed. Of Maxim Hartman die Raphael van der Vaart zat te sarren dat hij te veel frikadellen eet. Smullen!

  Het EK ging naadloos over in de Tour de France, met in de late uurtjes De Avondetappe. Dit keer zaten de experts aan een oerlelijke tafel in een Franse wijngaard of op het perron van een Zwitsers stationnetje. En maar beppen over Froome die afdaalde met zijn ballen op de stang, of zonder fiets de Mont Ventoux oprende.

  We keken er thuis echt naar uit. Mijn vrouw verdenk ik er van dat ze een oogje heeft gekregen op oud-wielrenner Rob Harmeling. "Ik mis hem gewoon", zei ze afgelopen week. Anders ik wel.

  Nu weten we al meer dan een week niet hoe we onze avonden moeten vullen. Herhalingen van thrillers, Nieuwsuur met Eelco Bosch van Rosenthal als vakantiekracht, ik val erbij in slaap.

  Ik wil sport.

  Omdat er afgelopen zondag geen Tour meer op tv was, zijn we uit verveling zelf maar op de fiets gestapt. Maar vrijdag is het leed geleden. Dan begint de late night talkshow NOS Studio Olympic Park. Alleen nog wat bier en chips inslaan. En dan schakelen we live over naar Henry Schut in Rio.