article
1.6313709
Joe Jackson zong het vierendertig jaar geleden al: now and then we wonder who the real men are - af en toe vragen we ons af wie de echte mannen zijn. Ik moest aan het liedje denken vanwege de saus die ik deze zomer heb ontdekt.
Echte mannen
Joe Jackson zong het vierendertig jaar geleden al: now and then we wonder who the real men are - af en toe vragen we ons af wie de echte mannen zijn. Ik moest aan het liedje denken vanwege de saus die ik deze zomer heb ontdekt.
http://www.pzc.nl/extra/columns/columns-ernst-jan-rozendaal/echte-mannen-1.6313709
2016-08-30T06:00:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6268127.1473764903!image/image-6268127.jpg
Middelburg,Taal,mannelijkheid,saus,bbq,man,Column,hermes
Columns Ernst Jan Rozendaal

Echte mannen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  Joe Jackson zong het vierendertig jaar geleden al: now and then we wonder who the real men are - af en toe vragen we ons af wie de echte mannen zijn. Ik moest aan het liedje denken vanwege de saus die ik deze zomer heb ontdekt.
  ‘Eèèh, meisjeskoffie’, zegt hij misprijzend

   'The real black Jack’ van Remia, ‘Smokey BBQ, since 2013, for real men only’, staat er op de fles, en in kleine lettertjes: Real men, real meat, real sauce... Meat is for men, vegetables are for cows. Stoer, dat Engels. Groente is konijnenvoer, zouden wij zeggen, en echte mannen eten vlees.

  Maar wat is tegenwoordig een echte man?

  Ik heb een mannelijke collega die af en toe koffie haalt en vraagt hoe je het drinkt. Als iemand zegt „Met melk”, of „Met suiker”, of nog erger: „Met melk én suiker”, dan zegt hij misprijzend: „Eèèèh, meisjeskoffie.”

  De tekst van Remia zal hem aanspreken, want hij is een fanatieke barbecueër, maar hij zweert wel bij een Weber, zo’n apparaat met een deksel, en dan hoop ik nog maar dat die van hem niet gasgestookt is. Daar haal ik dan weer mijn neus voor op. Barbecueën doe je met echte kolen die je door echt vuur gloeiend maakt. Ik kook bijna nooit, maar thuis is de barbecue míjn domein. Volgens sommige theorieën gaat dat terug op de oertijd, toen de man zijn jachtbuit op een vuurtje roosterde, maar ik waan me eerder weer een baldadig kind. Lekker geoorloofd fikkie stoken.

  Die hele Remiasaus is trouwens nep. Hij smaakt naar rook. Ik vraag me af hoeveel kunstmatige troep daarvoor is toegevoegd. En zo kan ik nog wel doorgaan. Die hele baardenrage. Kerels die zich bij de Rotterdamse haarsnijder en barbier Schorem een stoer uiterlijk laten aanmeten, maar ondertusen hun hele lijf ontharen en hun tanden bleken. Niks mis mee, maar af en toe vragen we ons af wie de echte mannen zijn.

  Zo heb ik gehoord dat Angela Merkel, Theresa May en Hillary Clinton gek zijn op Smokey bbq.