Rutger Castricum van Powned en Jesse Klaver.
Volledig scherm
Rutger Castricum van Powned en Jesse Klaver. © ANP

Rutger Castricum en Maxim Hartman maken verkiezingsshow

Rutger Castricum en Maxim Hartman gaan samen een programma maken rondom de Tweede Kamerverkiezingen in maart. Dat heeft de NPO vandaag bekendgemaakt. In Rutger & Maxim kiezen partij, van 6 tot 14 maart elke werkdag te zien, nemen ze kijkers 'geheel in eigen stijl' mee in hun zoektocht naar de partij van hun keuze.

Het PowNed-programma is niet de enige show rond de verkiezingen op NPO 3. Danny Ghosen gaat voor de NTR in Danny zoekt stemmers vanaf 6 maart in gesprek met niet-stemmers om te ontdekken wat er achter het niet-stemmen zit. En voormalig PvdA-Kamerlid Myrthe Hilkens volgt voor What the Hague?! (NTR) de politieke campagnes. Die vierdelige serie begint volgende week donderdag.

 1. LIVE: Tranen en verzet bij uitreiking van Oscars

  LIVE: Tranen en verzet bij uitreiking van Oscars

  In Hollywood worden vannacht tijdens een spectaculaire glitter- en glamourshow voor de 89ste keer de Oscars (Academy Awards) uitgereikt. Maar wie winnen de prestigieuze filmprijzen en welke sterren hebben het nakijken? En klinkt applaus of vloeien tranen tijdens al dan niet memorabele dankspeeches en andere opvallende momenten? We houden je met onder meer een live-twitterfeed (zie onderaan) van filmredacteur Ab Zagt op de hoogte van alle nieuwsfeiten.  Dit artikel wordt gedurende de nacht vernieuwd.
 2. De belangrijkse nominaties voor een felbegeerde Oscar
  ACADEMY AWARDS

  De belangrijkse nominaties voor een felbegeerde Oscar

  In het Dolby Theater in Hollywood worden vannacht voor de 89ste keer de Oscars (Academy Awards) uitgereikt. De prestigieuze filmprijzen worden toegekend in een groot aantal categorieën waarvan de belangrijkste zijn: Beste Film, Beste Acteur, Beste Actrice en de beste mannelijke en vrouwelijke bijrollen. Het met grote sterren overspoelde glitter- en glamourspektakel is vannacht vanaf 02.30 uur in Nederland te volgen via de zender Net5. Dit zijn de voornaamste nominaties.