Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Vakfoto Van Der Beek

Voetballertje (10) verkoopt te weinig lootjes en mag nooit meer meespelen

Een 10-jarig voetballertje uit het Brabantse Bladel hoeft niet meer terug te komen bij zijn club, omdat hij te weinig loten verkocht voor de Nieuwjaarsloterij van de club. Het jongetje heeft niet de gewenste 25, maar tien lootjes à 1 euro verkocht. ,,Ook twee andere jongens zijn om deze reden geroyeerd'', vertelt zijn moeder Maaike aan Omroep Brabant.

Het is bij de club een verplichting voor een deel van de jeugd om voor minimaal 25 euro aan loten te verkopen. Toen bleek dat het jongetje dat bedrag niet had gehaald, eiste de club dat hij alsnog vijftien euro extra zou overmaken. Zijn moeder Maaike weigerde dit, waarop zij de melding kreeg dat haar zoon wordt geroyeerd als lid van VV Bladella. Volgens de brief is het jongetje ook niet meer speelgerechtigd bij de KNVB.

Geen gezeur

Tegen Omroep Brabant zegt moeder Maaike: ,,De meeste ouders betalen gewoon om geen gezeur te hebben. Maar ik vind dat je als club gewoon blij moet zijn met elke euro. Nu komt het op mij over alsof hij een zwaar misdrijf heeft gepleegd.''

Quote

Hij heeft twee dagen hoofdpijn gehad en moeten overgeven

Maaike, moeder van het geroyeerde jongetje

Het voorval is het jongetje niet in de koude kleren gaan zitten, vertelt ze verder.  ,,Hij heeft twee dagen hoofdpijn gehad en moeten overgeven.'' Ze weet nog niet of hij naar een andere club gaat. ,,Hij heeft door het hele gebeuren even geen zin om te voetballen.”

Extra contributie bijdrage

Bestuurslid Jeugdzaken van de club, Pim Lavrijsen, laat aan de regionale omroep weten dat in totaal vier kinderen zijn geroyeerd om dezelfde reden. ,,We hebben regels en daarop maken we geen uitzondering. Dat zou ook niet eerlijk zijn richting andere leden en ouders.'' 

Quote

We willen jeugdspelers leren dat er tegenover een lidmaatschap ook een tegenprestatie mag staan

Pim Lavrijsen, bestuurslid Jeugdzaken van Bladella

Volgens Lavrijsen is de regel vooral bedoeld om 'jeugdspelers te leren dat er tegenover een lidmaatschap ook een tegenprestatie mag staan'. Daarbij vormt de jaarlijkse loterij volgens hem een belangrijke bron van inkomsten voor de club.  

  1. Moedereend gaat even binnendoor

    Moedereend gaat even binnendoor

    Elk voorjaar krijgt Caroline Verhees uit Beuningen bijzonder bezoek. Al drie jaar op rij legt een moedereend eieren bij haar in de achtertuin. Zodra de eitjes zijn uitgekomen en het tijd is om het water op te zoeken, tikt moedereend op de achterdeur. ,,Ze tikt met haar snavel op het raam en wacht tot ze binnengelaten wordt", vertelt Verhees. "Vervolgens gaat ze via de voordeur weer naar buiten om de sloot in te plonzen.'' Verhees probeert de eend en haar kuikens in de gaten te houden. ,,Drie jaar geleden stond ze opeens weer alleen in de tuin. Toen wist ik dat de kuikens gesneuveld waren. Dit jaar gaan we het zien. Voor zover het kan, probeer ik haar te volgen."