Lubach scoort met politieke carnavalshits

Tv-kijkende twitteraars waren gisteren uitermate tevreden over Arjen Lubachs verzamel-cd: 'De Beste Campagnekrakers'. De carnavalshits van politici werden door bijna 1,2 miljoen mensen bekeken, zo blijkt uit cijfers van stichting Kijkonderzoek. 

Volledig scherm
© Zondag met Lubach

Aanleiding voor de politieke carnavalskrakers was de afzegging van Geert Wilders en Mark Rutte voor het debat van RTL. De van oorsprong Limburgse Wilders twitterde gisteren dat hij niet naar het debat zou komen, maar nu wel zijn kans schoon zag om te gaan carnavallen. Wilders en Rutte slaan het debat over omdat er naar hun mening te veel partijen mee zouden doen, tegen de eerder gemaakte afspraken met RTL in. 

Het programma van Lubach begint dan ook met een excuus van RTL vanwege het 'overlijden van het debat'. Om de teleurgestelde kijkers te compenseren, brengen ze nu een verzamel-cd uit vol met carvavalshits. De hits zijn ingezongen door cabaretier Henry van Loon.

Geert Milder

Lubach kwam gisteren ook met een nieuw satirisch twitteraccount voor Geert Wilders. Onder de noemer 'Geert Milder' nuanceert de PVV-voorman zijn uitspraken. Het account van Lubach harkte in minder dan een dag ruim 12.000 volgens bij elkaar. 

Naast politici komen er ook enkele politieke verslaggevers aan bod. Op Twitter reageren enkele van de nieuwe 'carnavalssterren' luchtig op hun verschijning in het programma.

  1. Moedereend gaat even binnendoor

    Moedereend gaat even binnendoor

    Elk voorjaar krijgt Caroline Verhees uit Beuningen bijzonder bezoek. Al drie jaar op rij legt een moedereend eieren bij haar in de achtertuin. Zodra de eitjes zijn uitgekomen en het tijd is om het water op te zoeken, tikt moedereend op de achterdeur. ,,Ze tikt met haar snavel op het raam en wacht tot ze binnengelaten wordt", vertelt Verhees. "Vervolgens gaat ze via de voordeur weer naar buiten om de sloot in te plonzen.'' Verhees probeert de eend en haar kuikens in de gaten te houden. ,,Drie jaar geleden stond ze opeens weer alleen in de tuin. Toen wist ik dat de kuikens gesneuveld waren. Dit jaar gaan we het zien. Voor zover het kan, probeer ik haar te volgen."