Volledig scherm
Henk Bleker met zijn vriendin Barbara Rijlaarsdam. © AD/Jacqueline de Haas

Babygeluk voor oud CDA-er Henk Bleker (63) en Barbara (32)

Oud-staatssecretaris Henk Bleker is voor de vierde keer vader geworden. Zijn vrouw Barbara Bleker is bevallen van een dochtertje, Janna. Het meisje, dat enkele weken te vroeg is geboren, ligt nog in het ziekenhuis maar maakt het goed.

Henk Bleker en Barbara Rijlaarsdam trouwde in 2015. De twee kennen elkaar van een landbouwbeurs in Duitsland, waar Bleker aanwezig was als politicus en Rijlaarsdam als journaliste voor NRC. De vonk sloeg over tijdens een interview. Janna is het vierde kindje voor Henk. Uit een eerder huwelijk heeft hij twee zoons (30 en 32) en een dochter (20). 

Over het leeftijdsverschil van 32 jaar stelde Bleker in 2012: ,,Liefde gaat niet om leeftijd, opleiding, etniciteit of wat dan ook. Het gaat erom wat mensen met elkaar hebben. En daar kun je geen oordeel over geven als je hen niet kent.''

'Fantastisch'

Volgens De Telegraaf is de kleine Bleker gezond, maar niet sterk genoeg om al naar huis te gaan. ,,We hadden haar eigenlijk pas rond de verkiezingen verwacht. Janna is enkele weken te vroeg geboren. Barbara heeft het fantastisch gedaan. Ik heb nu nog meer respect voor vrouwen", vertelt de trotse vader tegen De Telegraaf.  

De kleine spruit sterkt op dit moment aan in het Westeinde Ziekenhuis in Den Haag, voordat ze met haar ouders naar huis mag. 

  1. Korpschef zet alles op alles om lek binnen politie naar GeenStijl op te sporen

    Korpschef zet alles op alles om lek binnen politie naar GeenStijl op te sporen

    Korpschef Erik Akerboom vindt het stuitend en onacceptabel dat informatie van de politie over de automobilist die in juni een aanrijding veroorzaakte bij Amsterdam CS is gelekt aan GeenStijl. Dat schrijft de hoogste politiebaas in een mail die naar alle medewerkers van de politie is gestuurd. ,,Er is alle reden om aan te nemen dat iemand uit onze organisatie deze informatie doelbewust aan GeenStijl heeft verstrekt."