Yves Nyemb maakt het enige doelpunt van de wedstrijd.
Volledig scherm
Yves Nyemb maakt het enige doelpunt van de wedstrijd. © Rick Sturm

Vlissingen wint ook van Dosko (video)

VLISSINGEN - Vlissingen heeft de tweede wedstrijd in de hoofdklasse B van het zondagvoetbal ook gewonnen. De Walcherse club won zondag met 1-0 van Dosko.

De wedstrijd begon een kwartier later dan gepland. De doelnetten bleken niet goed vast te zitten en moesten op last van de scheidsrechter eerst gerepareerd worden.
De vertraging deed Vlissingen geen goed. De thuisploeg speelde slap en moest het initiatief laten aan Dosko. De Brabantse ploeg had ook op voorsprong moeten komen. Dosko kreeg vier mogelijkheden. Vlissingen-doelman Joan van Belzen redde twee keer en eenmaal belandde de bal op de paal. Vlissingen was slechts een keer dreigend via Eren Yildizturan.

Na de pauze was Etienne Mallie namens Vlissingen dicht bij de 1-0. Zijn kopbal kwam via de vingertoppen van de keeper echter tegen de paal. In de 73e minuut werd de status-quo verbroken. Bij een uitval gaf Geraldi Geerman prima voor op Yves Nyemb, die de bal binnen schoof: 1-0. Daar bleef het bij.

Vlissingen heeft de tweede wedstrijd in de hoofdklasse B van het zondagvoetbal ook gewonnen. De Walcherse club won zondag met 1-0 van Dosko.
 1. Column Barry van der Hooft: Vrouwen
  column

  Column Barry van der Hooft: Vrouwen

  Naar aanleiding van mijn column van vorige week over VV Bladella werd ik op Twitter een ‘zwarte kous’ genoemd. Kort samengevat: ik begreep er he-le-maal niets van, maar dat was logisch want ik woon volgens deze Brabantse analfabeet in een achtergebleven gebied waar we krampachtig vasthouden aan het verleden. Ik moest er een beetje om lachen, al zat er ook wel een kleine kern van waarheid in. Want met de huidige staat van het Zeeuwse voetbal is het soms ook wel lekker om even achterom te kijken. Vroeger was alles beter? Niet alles, maar het voetbal wel.
 2. Zaalvoetbal Midden Zeeuws-Vlaanderen: PIBLW weer dichterbij titel

  Zaalvoetbal Midden Zeeuws-Vlaan­de­ren: PIBLW weer dichterbij titel

  TERNEUZEN - Met nog vijf speeldagen op het programma kwam PIBLW-Reïntegratie KMS weer een stap dichter bij de titel in de tweede klasse van het zaalvoetbalrayon Midden Zeeuws-Vlaanderen. De koploper versloeg Baderie Installatiebedrijf Dam met 7-2 en heeft nu nog vier punten nodig om De Bokx definitief voor te blijven. Omdat PIBLW nog altijd geen punt heeft ingeleverd, verwacht niemand nog dat dat een probleem zal worden.