Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Vijfde klasse A zondag: Koewacht pakt koppositie

TERNEUZEN - Dankzij een 4-0-zege op Terhole veroverde Koewacht in de vijfde klasse A van het zondagvoetbal de koppositie.

De ploeg van trainer Serge Martinu profiteerde met die overwinning optimaal van het puntenverlies van Nieuw Borgvliet, dat tegen Rimboe niet verder kwam dan een 0-0-gelijkspel. In de subtop leden Graauw (0-1 tegen SDO’63) en Vogelwaarde (3-4 tegen Vivoo) kostbare nederlagen.

Koewacht-Terhole 4-0 (3-0). Ruud Martens 1-0, Emedy Ndanirorere 2-0, Ruud Martens 3-0, Stef Goense 4-0.

Hoofdplaat-Aardenburg 2-2 (1-1). Benedikt van de Walle 0-1, Marc Boeckhout 1-1 (strafschop), Jordi de Ruijsscher 1-2, Adnan Reiz 2-2.

Graauw-SDO’63 0-2 (0-1). Martijn Ivens 0-1, Tom de Zwart 0-2.

Vogelwaarde-Vivoo 3-4 (0-1). Dimitri Ceuppens 0-1, Jordi van Gastel 0-2, Jeffrey Geers 1-2, 2-2 en 3-3, Jordi van Gastel (strafschop) 3-3, Dimitri Ceuppens 3-4.

Sluis-Hulsterloo 0-2 (0-2). Dim de Waal 0-1 en 0-2.

 1. Column Barry van der Hooft: Vrouwen
  column

  Column Barry van der Hooft: Vrouwen

  Naar aanleiding van mijn column van vorige week over VV Bladella werd ik op Twitter een ‘zwarte kous’ genoemd. Kort samengevat: ik begreep er he-le-maal niets van, maar dat was logisch want ik woon volgens deze Brabantse analfabeet in een achtergebleven gebied waar we krampachtig vasthouden aan het verleden. Ik moest er een beetje om lachen, al zat er ook wel een kleine kern van waarheid in. Want met de huidige staat van het Zeeuwse voetbal is het soms ook wel lekker om even achterom te kijken. Vroeger was alles beter? Niet alles, maar het voetbal wel.
 2. Zaalvoetbal Midden Zeeuws-Vlaanderen: PIBLW weer dichterbij titel

  Zaalvoetbal Midden Zeeuws-Vlaan­de­ren: PIBLW weer dichterbij titel

  TERNEUZEN - Met nog vijf speeldagen op het programma kwam PIBLW-Reïntegratie KMS weer een stap dichter bij de titel in de tweede klasse van het zaalvoetbalrayon Midden Zeeuws-Vlaanderen. De koploper versloeg Baderie Installatiebedrijf Dam met 7-2 en heeft nu nog vier punten nodig om De Bokx definitief voor te blijven. Omdat PIBLW nog altijd geen punt heeft ingeleverd, verwacht niemand nog dat dat een probleem zal worden.